Bellis perennis: madeliefjes met een mooie naam

zoeken & archief

De buurvrouw verveelt zich te pletter èn ze is dol op de hogedrukspuit. Een héle slechte combinatie, kan ik je vertellen, want ik woon ernaast. Er zijn dus vele uren die gevuld worden met hogedrukspuitherrie en andere ongein.
Op een gegeven moment had ik zò genoeg van de herrie, dat ik m’n portemonnee pakte, in de fietstas smeet en wegsjeesde. Ik had niet eens goed nagedacht wat ik eigenlijk wilde. Als ik maar even wèg was. Al na één straat fietsen had ik een plannetje: ik ga gewoon bossen bloemen kopen en die langsbrengen bij mensen die vast wel een bemoediging kunnen gebruiken. Dus dat deed ik. Gewoon afgeven bij de deur, nergens naar binnen. Onderweg kwam ik nog een kennis tegen die ook wel een praatje kon gebruiken, dus dat kwam goed uit. Even stoom afblazen, maar dan niet via de spuit maar gewoon via normaal contact.

Toen ik weer terugkwam was het eindelijk weer even wat rustiger buiten. En binnen ook want ik was weer wat gekalmeerd.
Ik wou trouwens tulpen kopen, maar die waren er niet meer in de supermarkt en naar andere winkels fietsen vond ik nou ook weer geen goed idee. Dus kocht ik een paar bossen Alstroemeria. De geborduurde bloemen zijn waarschijnlijk Bellis perennis. Er zijn zoveel mooie bloemen (met mooie namen!) en wat jammer dat die buurvrouw nou niet wat meer lol in haar tuin kan hebben, en alleen maar tegels wil spuiten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013