Bezig met handwerk ordenen

Tapisserie schilderij lezende vrouw
“Dat duur nog wel even, voordat ik zelf in zo’n mooie opgeruimde kamer zo rustig op een stoel een boek kan lezen.” Dat dacht ik toen ik zaterdag dit tapisserie-schilderij op een rol vloerbedekking legde. We hadden net een paar uur vertraging opgelopen bij het verwijderen van de oude vloerbedekking. Die was helemaal vastgelijmd en moest met een krabber losgekrabd worden. De foamlaag van die vloerbedekking was grotendeels verpulverd, zodat we een flinke stofboel hadden. Maar ik had hulp! M’n man, zoon en dochter vonden het een goed idee om al mijn handwerkspullen bij elkaar te hebben en daarom hadden we een plan bedacht om een kamer helemaal op te knappen. Eerst alles eruit en een nieuwe vloer erin.

Mandjes op planken

De tijdelijke stellage die ik had gemaakt voor m’n handwerkboeken kon nu worden afgebroken. We schoven wat met de kasten elders in huis. “Als we die kast nu hier neer zetten, en die kast dáár….” Zo was de boel flink in beweging!

Tijdens zo’n reorganisatie komt overal wat te staan. Dozen en stapels en spullen: alles door elkaar. We hebben hard gewerkt om de boel weer netjes te krijgen. Tussendoor legde m’n zoon nog een nieuwe achterband op m’n fiets en zochten we oude schoolspullen uit. Een produktief weekend!
Het is fijn om m’n spullen nu allemaal op één plek te hebben. Ik moet natuurlijk nog wel wat ordenen en opruimen.
En de kamer is nu niet meer zo leeg als de kamer op het tapisserie-schilderij. Maar ik geniet van al dat mooie handwerk om me heen terwijl ik achter de computer zit. Heerlijk, een eigen handwerkkamer!

1 gedachte over “Bezig met handwerk ordenen”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.