Bezoek handwerkwinkel

We zijn al een paar dagen bovenop een berg in Noorwegen. Bij het huisje staat ook een schuur, daar probeerde ik m’n tasje even uit. Niet geslaagd, op zoek naar wat beters. Het wordt tijd om eens wat boodschappen te gaan doen. We dalen de berg af en komen in het dal. Ik bof, want hier staat een grote handwerkwinkel! Ik ga naar binnen en mag wat foto’s maken.

De winkel is tegelijk ook atelier. Hier (in ) wordt nieuwe kleding gemaakt volgens oude traditie. Deze kleding wordt ook nog volop gebruikt. Op het tasje is een recent jaar te lezen.
De geweven banden (die bij ons in handwerkland volop in de belangstelling staan) vielen me op.

Er was ook een afdeling met prachtige wol en mooi gestylde breiboeken. Leuk om even door te bladeren.

Na de handwerkwinkel gingen we nog even bij het station kijken. Er stond net een trein volgeladen met hout. Daarna gingen we weer terug naar het houten huisje. Handwerk en Hout is in Noorwegen een perfecte combinatie! Wat zijn hier pràchtige huizen en kleding gemaakt!

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Fanfaron

Quiltje in the Desert

Symboliek van merklappen

Boekenmarkt Deventer

Comments

  1. Wat een prachtige spullen verkopen ze in die winkel. Heb je nog iets gekocht?

  2. Hennie zegt:

    Wat een winkel… zucht.

    • Margriet Hof zegt:

      Van verschillende kanten hoorde ik dat het nationale kostuum nog volop wordt gedragen bij bijzondere gelegenheden, dus dan zijn er ook winkels waar dit moois op maat wordt gemaakt. Ik vond het ook mooi om te zien!

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen