Jaarlijkse tulpje

Elk jaar borduur ik een tulpje en het is niet moeilijk om aan patronen daarvoor te komen want in oude tijdschriften is altijd wel wat te vinden. Dit jaar vond ik een leuk patroontje in een Engels tijdschrift. Bij een aankondiging voor een National Stitching Week zag ik een leuk overzicht van tulpjes in diverse technieken en aangezien ik nog niet eerder een Assissi-tulpje had geborduurd wilde ik die nu borduren. Die SteekWeek eindigde trouwens precies twintig jaar geleden dus daarom wil ik dit tulpje vandaag laten zien, voor een soort datum-actualiteit. Toch leuk om te weten dat er wel eens zo’n nationale stitching week is geweest.

Er zijn ook vele patronen in omloop voor grote bossen met tulpen, maar ik vind zo’n kleintje wel voldoende. Ik hou van een beetje makkelijk, met toch gezellig effect. Hieronder wat tulpenrandjes uit eerdere jaren.

tulp

En nu ik al een tijdje bezig ben met het borduren van een jaarlijks tulpje, ben ik ook begonnen met het verzamelen van andere geborduurde tulpjes die ik tegenkom. Zijn er ook anderen die zo’n tulpenthema hebben?

4 gedachten over “Jaarlijkse tulpje”

 1. Wat leuk Margriet die tulpenpatroontjes. Dat patroon met het hart heb ik enkele jaren geleden van jou gekregen en ik heb er een kussentje van gemaakt. Dit ligt nu ieder voorjaar te pronken in de kamer.

  Lieve groet
  Marian

  1. Margriet Hof

   Hallo Marian,
   Ja, dat herinner ik me nog, dat ik ook een tulpenpatroontje aan jou heb gestuurd!
   Wat leuk dat je er een kussentje van hebt gemaakt, en zoiets is inderdaad heel leuk om dan elk jaar in het voorjaar weer neer te leggen.
   Bedankt voor je lieve reactie!

 2. Hoi Margriet,
  Het tulpen-papieren patroon dat je hier laat zien, heb ik volgens mij gemaakt. Is het uit een Ariadne? dan heb ik het gemaakt, en is het uiteindelijk een tafelkleed geworden, met in het midden de tulpen
  groet
  AnitaA

  1. Margriet Hof

   Hallo Anita,
   Ja, dat klopt, dat het uit een Ariadne is! Wat knap dat je dat grote borduurwerk helemaal hebt gemaakt! Voor mij was de foto om het contrast te laten zien tussen iets kleins en iets groots. Ik maak graag kleine dingen, maar vond dit grote patroon van de tulpen ook mooi. Ik heb er bewondering voor dat je dat helemaal hebt gemaakt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.