Met spelden bij elkaar houden

Hier fietste ik vanmorgen voor een boodschap, gelijk maar even een achteraf paadje genomen. Zo mooi in de herfst!
En nu zou ik wel zin hebben in dit log cabin patchwork af te maken. Ik vond het in een doos en is door iemand anders gemaakt. Jammer natuurlijk dat ze het niet heeft kunnen afmaken. Hoe zou het zijn gegaan? Misschien na verloop van tijd moest er wat worden opgeruimd en werd er wat handwerk naar een goed doel gebracht. Op zich een prima beslissing natuurlijk. Een ander kan er weer blij mee zijn, ook al was iets nog niet af.

Maar wat is het jammer dat dan niet al het materiaal er meer bij zit. Ik heb niet dezelfde lapjes, dus ik kan die ontbrekende blokken er niet meer bij maken. Ik legde het voor me neer om te bepalen of ik dan wat blokken van de zijkanten er maar moet afhalen. Wel jammer, en dan wordt het ook een stuk kleiner.

Eén blok zit er nog wèl bij, en dat deed mij besluiten dit blogje te schrijven, eigenlijk met een oproepje, maar ook wetende dat die waarschijnlijk toch niet wordt gelezen door de juiste personen die op een bepaald moment een huis opruimen. Ik ga er van uit dat degenen die dit onafgemaakte patchwork heeft opgeruimd, heus wel alle lapjes heeft bijgesloten. Misschien in een plastik zak, alles bij elkaar. Maar het punt is dat dat dan tòch door elkaar raakt, als zo’n zak dan in een sorteercentrum wordt leeggeschud. Of in een gunstigste geval hebben zij het dan ook nog wel bij elkaar gehouden, het grotere werk en de extra lapjes, maar dan wordt het alsnog door elkaar gehusseld als zoiets dan op een grote hoop bij een verkoping ligt. En dan kun je het wel schudden: dan vind je die stukken nooit meer terug.

De oplossing zou zijn: gebruik een paar veiligheidsspelden om de lapjes aan het handwerk te bevestigen. Een paar gaatjes in de stof is minder erg dan dat het materiaal van het handwerk wordt gescheiden en verloren gaat.
Het zou mooi zijn als deze tip nog meer bekend wordt. Gewoon alles aan elkaar spelden wat bij elkaar moet blijven.
Want anders gaat het net als met die blaadjes, die nu alle kanten opdwarrelen.

2 gedachten over “Met spelden bij elkaar houden”

    1. Dat is lief, dat je had willen helpen!
      Ja, ik hoop dat ik nog eens de juiste lapjes tegenkom om dit af te maken,
      of dat iemand nog wat heeft liggen en mij kan toesturen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.