Blik naar het oosten van Europa

Achter op één van deze panelen staat: “This is a hand crafted fabric which exhibits the natural characteristic associated with its artesan production”. Een beetje een vage omschrijving, aangevuld met informatie van percentages van linnen en zijde en katoen waarmee is gewerkt. Liever zou ik hebben willen weten in welk land dit is gemaakt. En waarom iemand de motieven helaas te strak heeft afgeknipt.

Door het ontbreken van die informatie, kom ik op de gedachte om deze mooie stukken nu koppelen aan wat nieuwsberichten. De panelen liggen er de hele zomer al, te wachten op een beurt. Nu dan de nieuws-associatie. Het was in het nieuws dat het een half jaar geleden is dat Rusland de Oekraïne binnenviel. Het heeft ons allemaal enorm beziggehouden en we zijn geschokt geweest over wat er allemaal gebeurde. En nog steeds gebeurt. Het bericht dat het nu allemaal al een half jaar gaande is, schrikt ons als het ware opnieuw op.

Door alles wat er gebeurt in oost-Europa, kwamen er ook veranderingen (verslechteringen) in west-Europa. De gevolgen van de oorlog worden breed gevoeld. Zò erg allemaal!
Dat vage zinnetje op de achterkant van één van deze panelen heeft het over ‘natural characteristics’. Ook voor handwerk, art-craft geldt: er is zoveel moois gemaakt in de wereld, ook in het oosten, en we zouden het liefst nog heel lang hebben willen doorgaan met exchange. Exchange van graan en goederen, en ook van culturele bewondering voor elkaars rijke artcraft en bouwkunst. Nu wordt er zòveel kapot gemaakt. We vinden het verschrikkelijk.
Zo waren deze panelen dan aanleiding om iets te zeggen over de oorlog die bijna dagelijks in het nieuws is, maar die we ook moeilijk vinden om dagelijks mee bezig te zijn. Ik schreef dit blogje al eerder, het bleef liggen omdat ik in een periode van ‘luchtige handwerkjes’ zat, en nu publiceer ik het alsnog. Deze panelen plaats ik in m’n shop.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.