Boeken Kreatief zijn thuis

Het is fijn als een boek een goede rug heeft met een duidelijke titel. Dan staat het mooi in de boekenkast. Deze boeken hebben een duidelijke titel in rode letters: Kreatief zijn thuis. Helemaal goed dus.

En het is ook fijn als een boek een mooie voorkant heeft, dan kan het een tijdje als ‘koffietafelboek’ dienen. Dat zit met deze boeken ook helemaal goed! Aantrekkelijke foto’s van halverwege de jaren zeventig prijken op deze verzamelboeken met veel onderwerpen. Die onderwerpen gaan over van alles en nog wat wat in die tijd zelf gemaakt kon worden. Of waartoe mensen werden gestimuleerd om het zelf te doen, zoals Parfum maken en Foto’s ontwikkelen. Dat zal niet zo vaak gedaan meer worden. Maar de meeste andere onderwerpen uit deze boeken zijn interessant voor handwerksters: ze gaan over Patchwork (met een mooi hoofdstuk over de geschiedenis van het Amerikaanse patchwork), en over Borduren, Haken en Poppenkleren maken.

Het is leuk om te zien hoe die bekende en ook nu weer opgeleefde technieken een plaatsje in het boek delen met onderwerpen als Diorama’s en Eieren beschilderen en Droogbloemen. Alles bij elkaar maakt het tot leuke vintage boeken met een actuele titel: Kreatief zijn thuis!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.