Boeken Masterpieces Embroidery

Fascinerende borduurwerken zijn niet alleen een prachtig staaltje van ambachtskunst, maar geven ook een reflectie van het leven van de mensen die daaraan werkten, en van de tijd waarin zij leefden. Het openslaan van de boeken in de bovenste collage geeft bijna hetzelfde gevoel van bewondering als het binnengaan van een museum waar de soms eeuwenoude borduurwerken en tapisserieën zijn tentoongesteld. Vooral de boeken over Ottoman Embroidery en Embroidery and Patterns from Vienna zijn prachtig vormgegeven, waardoor de schittering van de afgebeelde textielwerken nog meer naar voren komt.
Ook de andere boeken zijn erg mooi: Embroidery 1600-1700 at the Burrell Collection, Masterpieces of Embroidery en Embroidered Textiles.

Sommige van de boeken in de onderste collage doen niet onder wat betreft luxe uitvoering, zoals The Tapestry Book: één en al kleuren-sprankeling in naaldkunst, weergegeven op luxe pagina’s.
De boeken in deze onderste collage hebben als uitgangspunt de rijke tradities uit de naaldkunst, en hoe je die zelf ook kunt toepassen.
Deze boeken tonen tot welke hoogte de naaldkunst in vroeger eeuwen is gestegen, en dat is inspirerend om iets daarvan te willen namaken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.