Boeken vol eigentijds haakwerk

In onze tijd is het haken compleet veranderd! Van de op zich ook heel mooie witte kleedjes naar een explosie van alles wat er maar verzonnen kon worden om te haken. Een wereld vol granny squares, is een boek met een toepasselijke titel. Het laat leuke haak-toepassingen zien die geïnspireerd zijn op wereld-thema’s. Dit boekje en ook sommige andere in deze collage werden ongeveer tien jaar geleden uitgegeven, toen de haak-explosie op een hoogtepunt kwam. Je kon de boekjes toen overal kopen maar veel ervan zijn uitverkocht. Af en toe duikt er dan nog eens één op in het tweedehandscircuit maar daar merk je dan ook dat de prijs eigenlijk nog steeds hetzelfde is gebleven als tien jaar geleden. Dat geldt bijvoorbeeld voor de boeken 100 bloemen en Zoetigheid haken en Sieraden haken. Dat zijn boeken die nog steeds in trek zijn!

Het boek Häkelblumen toont hoe het haken ook tot artistieke creaties leidt. 26 bloemen zijn gehaakt weergegeven en mooi gefotografeerd.
Het tijdschrift Crochet creations staat boordevol aantrekkelijke foto’s. Niet zoals mijn foto van gister van een gehaakt kleedje op een bevroren plas, maar van haakwerk in een moderne inrichting. Daarmee laat ook dit boek zien hoe haken in onze tijd compleet veranderd is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.