Boeken voor opleiding Costumière en Coupeuse

Zes boeken opleiding Patroontekenen

“Coupeuse” is een beroep: het maken van kleding voor andere in allerlei moeilijkheidsgraden. Een coupeuse moet aan bijna alle verzoeken kunnen voldoen en dat is me nogal niet wat. Daarom wordt er van een coupeuse ook wat patroontekenen betreft heel wat verwacht.
“Costumière” is een vak waarbij de bewerking hoofdzaak is, doch patroontekenen is noodzakelijk om de bewerking te kunnen uitvoeren.

De lessen die in de vorige eeuw werden gegeven op de opleidingen voor Costumière en Coupeuse waren gedegen en grondig. Ze voldeden aan de eisen van het ENSAID-leerplan. Daar hoorden ook een aantal grote (dunne) boeken bij die overzichtelijk alle basis-patronen weergaven. Leerlingen werd geleerd om die basis-patronen zelf aan te passen. Maar als je alleen de basispatronen wil gebruiken, dan geven deze boeken nog steeds een schat aan patronen.
Ik heb deze zes boeken in m’n shop geplaatst.

12 reacties op “Boeken voor opleiding Costumière en Coupeuse”

  1. Momenteel heb ik nr. 9 en nr. 4.
   Het aanbod wisselt telkens. Voor actueel aanbod kun je kijken in m’n shop, categorie “boeken” en dan categorie “naaien”.

 1. Hallo,
  Ik wil de boeken voor Modinette/coupeuse aanschaffen voor eigen gebruik en als naslagwerk. Niet om er professioneel mee te werken of examen te doen.Ik wil het leren in privésfeer.Maar waar bestel ik als particulier en welke ben ik nodig en wat kosten ze?

  1. Op dit moment heb ik geen Modinette of Ensaid boeken te koop. Er is veel vraag naar en ze zijn maar sporadisch te vinden. Succes met zoeken verder.

  1. Ik heb in oktober weer wat nieuwe boeken m.b.t. opleiding voor costumiere of coupeuse in m’n shop geplaatst. Wie weet zit daar wat voor jullie tussen.

 2. Ik vraag me af of het modiste boek erg verandert is tov 40 jaar geleden…..toen volgende ik ensaid lessen. Nu eigen hoedenlijn!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013