Boekenmarkt Deventer

Tussen de kilometers boeken die langs de IJssel in kramen lagen, zocht ik naar oude handwerkboeken.


Ergens bij al die vele kraampjes zette ik mijn tas even neer, precies vóór een stapel handwerkboeken die ik zojuist had doorgekeken. Ik schoof op naar een stapeltje ernaast, maar m’n tas stond er nog. Er kwam iemand naast me staan. Ze zei: “Vervelend hè, wil nèt iemand daar óók gaan kijken.” “O nee hoor, zei ik, vast ook een handwerkliefhebber”, en ik plaatste m’n tas op de grond zodat zij meer ruimte had. Zo stonden we even naast elkaar en ik zag dat zij precies het boek uit de stapel haalde wat ik een paar minuten eerder ook in handen had gehad. “Patronen in kruis- en platsteek.” Er stond een prijsje van 35 euro voorin, dus daarom had ik het maar weer terug gezet in de stapel. Nu zag ik dat zij het in de hand had, en dat ontlokte me een opmerking. Zo kwamen we aan de praat. M’n boeken-zoek-buurvrouw vroeg: “Ken je Randje per Week?” “Jazeker!” zei ik, en voor het eerst in ons korte contact keek ik haar eens aan. “O, zei ik, nu zie ik het! Jij bent Annelies van Quilts and Siggies!” Ze keek me verbaasd aan en toen zei ik gauw: “Ik ben Margriet!” Ontmoeting op de markt! We waren allebei met onze mannen op de markt, dus we gingen niet samen koffie drinken, maar daar hadden we wèl zin in. Wie verwacht dat nou, temidden van de honderdduizend mensen, ergens tussen de bijna duizend kramen, dat je precies op dat éne moment belangstelling hebt voor datzelfde boek!  Het was een korte maar hele leuke ontmoeting tussen twee liefhebbers van handwerkboeken.

Na een paar uur zoeken en kopen gingen mijn man en ik weer naar huis want we hadden een familiedag. Blij met een gevulde tas voeren we weer met de pont naar de overkant.


De mooie boeken die ik kocht moeten nog  even te wachten tot ik ze op m’n shop ga zetten.

Bewaren

Bewaren

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Borduurtijdschriften uit de negentiger jaren

Kleine Franse borduurboekjes

Patronen van Hollandse truien

Tasje uitproberen

Reacties

 1. Dat is gezellig. En wat een heerlijke stapel boeken heb je weer.

 2. Compliment voor je oogst! Zie een serie bekenden, maar ook wat onbekends, leuk! Deventer heb ik nooit aangedurfd: teveel de kat op het spek binden. Maar leuk om te zien wat een ander eruit haalt.

 3. Ik las net op de blog van Annelies over de ontmoeting. Leuk hoor!

 4. Patricia zegt:

  Dit jaar voor het eerst in zeker 20 jaar niet geweest. Ik merk dat ik niet meer zo goed tegen de drukte kan en de laatste jaren was er weinig tot niets meer van mijn gading te vinden. Maar wat leuk om een bekende andere blogg(st)er te ontmoeten.

 5. Margriet Hof zegt:

  Bedankt voor jullie reacties!
  Oplossing voor de drukte is: vroeg gaan, en ook weer vroeg weg.
  Oplossing voor te veel verleidingen: niet gaan.
  Oplossing voor toch graag willen kopen: dikke portemonnee mee.
  En meer oplossingen weet ik niet. Voorlopig hou ik er wel van om daar te struinen.

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen