Borduren in gobelin

Borduren in gobelin is de band met het verleden aanhalen. De aloude patronen zijn in het recente en het wat verdere verleden vele malen toegepast op bewonderenswaardige wijze. De patronen zelf zijn ijzersterk, en de toepassingen kun je zo modern maken als je wilt.
Burda was in de tachtiger jaren hèt toonaangevende blad wat al deze patronen opnieuw presenteerde en beschikbaar maakte voor een groot publiek. En nu zijn deze prachtige patronen opnieuw beschikbaar. Je kunt een heel groot wandkleed maken, of een klein vogeltje borduren en alles ertussenin. Het patroon geeft het effect en straalt stijl uit.

Ik heb zelf een groot gobelin-borduurwerk (in een klassieke lijst) in m’n kamer. Eerst was het van m’n moeder, toen een tijdlang van m’n dochter (ze wilde het destijds op haar studentenkamer) en toen nam ik het mee met de gedachte om het in m’n shop te zetten. Maar daar is het nooit in terechtgekomen: ik vond het zelf te mooi. Dat hèb je met die gobelins: als je er één hebt dan ga je je eraan hechten.

1 gedachte over “Borduren in gobelin”

  1. Prachtig werk allemaal. Wij hebben een stoelen staan waarvan het gobelin is gemaakt door mijn moeder en de stoel is bekleed door mijn schoonvader. Kwamen vandaag het patroon tegen in burda gobelin E406. Wij waren op zoek naar een patroon voor een werk met rozen. Een is al af maar wij zijn het patroon kwijt. Ik zal proberen een foto mee te sturen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.