Tentoonstelling Paper Art

Papier en Karton in onze tijd staan opnieuw voor duurzaamheid, actualiteit en innovatie. Het CODA-museum in Apeldoorn organiseert elke twee jaar een grote Paper Art tentoonstelling waarbij de nieuwste trends en de meest actuele innovaties worden getoond. Deze week is de laatste week van de langlopende tentoonstelling en afgelopen zaterdag ging ik erheen.

Verbazingwekkend! Dat vond ik terwijl ik ronddwaalde. Echt mooi en verrassend. Bij het werk van Lenneke Overmaat stond ik wat langer stil. Ik trof het want de kunstenares was aanwezig en ik maakte een praatje met haar. Ze vertelde over haar jeugdherinneringen, die ze verwerkte in haar creaties. Ze gebruikte handgeschept papier, inkt, en de oude naaimachine van haar moeder. Mooi om te zien hoe die sierlijke naaimachine-randjes hier zo prachtig uitkomen.
Het paard bij de grote hal is door Couzijn van Leeuwen geheel opgebouwd uit repen karton. Het is een selfie-object waarvoor vanaf het begin van de opening van deze tentoonstelling mensen gingen staan voor een foto. Het voornaamste gereedschap wat gebruikt werd om dit paard te maken was een nietmachine.

Ik ben alweer een hele tijd bezig met die oude handwerkboeken en tijdschriften, en ik vond ècht dat ik dit eens even moest zien. Vernieuwing is verfrissend.
En een praatje maken is ook altijd leuk. De maakster van deze papier-herinneringen vond het ook interessant om van mij te horen waar ik mee bezig was, toen ik zei dat haar naaimachine-randjes me aanspraken. Ik zei: “Ik wil al die oude boeken en tijdschriften in m’n shop plaatsen. En laten zien wat er vroeger allemaal is gemaakt.’ Langzamerhand wordt dat ook een aardig kunst-project…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.