Borduur zelf een Oosters tapijt

Oosterse tapijten stralen een grote schoonheid uit en zijn al eeuwen een waardevol bezit. De ingewikkelde patronen en de boeiende kleurencombinaties blijven voortdurend intrigeren.
Het middelste boek Teppiche is een Duits boek uit 1971, en iemand heeft er een foldertje in bewaard met ‘Waardevolle adviezen bij beoordeling, aankoop en onderhoud’. Dat paste ook helemaal bij die tijd: als je de grote uitgave deed om een Oosters tapijt aan te schaffen, dan wilde je er alles over weten (waar het vandaan kwam en de betekenis van de motieven), en ook wilde je er goed voor zorgen en daar waren dan die adviezen voor.

En dan de twee boeken links en rechts: prachtige boeken voor wie (net als ik) geboeid is door de kleurenpracht en de sterke geometrische of florale motieven. En dan niet alleen om ernaar te kijken, maar ook wat te dòen met die patronen! In deze boeken worden een aantal tapijt-patronen zodanig weergegeven dat ze geschikt zijn om te borduren. Borduur zelf je Oosterse Tapijt! Of Tapis au Point, en dat dat laatste Frans is is vast niet zo’n probleem. Overigens best bijzonder dat dat eerste boek in 1984 uit het Duits vertaald is en in het Nederlands verscheen. Een erg mooi boek voor wie hiervan houdt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.