Borduurwerkjes voor kerst

Voor ons waren de kerstdagen vol en mooi. Een aaneenschakeling van bezoeken en diners, in meerdere families. Gezelligheid, spelletjes, contacten.  Uitwisselen van spulletjes die al een tijdje stonden te wachten tot je die persoon weer ziet. Bijpraten en napraten. Mooie dagen waren het.

Ook na kerst is het gezellig in huis. En is er soms wat meer tijd om wat te rommelen. Ik zocht wat borduurwerkjes op die ik elk jaar rond kerst maakte. Eigenlijk had ik er een datum bij moeten zetten wanneer ik ze maakte. Maar het maakt ook niet uit. Het is nu gewoon een verzameling ‘expressies’, net zoals die aaneenschakeling van familiecontacten nu een verzameling ‘impressies’ is. Alles bij elkaar was het mooi.

Maar mijn man is nu op weg naar zijn tante, die kort geleden weduwe werd. Mooi om haar juist nu op te zoeken, tussen kerst en nieuwjaar. Het zijn voor velen nu misschien ook moeilijke dagen. Ook onder mijn bloglezeressen zullen er mensen voor wie deze dagen moeilijk en eenzaam zijn. Hopelijk is er een neef of nicht die u komt opzoeken. Of een herinnering aan vroeger die troost brengt. Of een borduurwerkje wat de gedachten tot rust brengt.

Het zijn toch bijzondere dagen, zo aan het eind van het jaar. En het is ook mooi om wat tot rust te komen. De boel bij elkaar te leggen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.