Breien voor Baby

Breien voor een baby is zo fijn om te doen en het geeft zoveel voldoening. Veel moeders-van-vroeger hebben hele goede herinneringen aan de jaren dat ze kleertjes breiden voor hun eigen kleintjes, en oma’s-van-nu zijn weer op zoek naar die oude patronen. Vanmorgen kreeg ik opnieuw een vraag in m’n mailbox of ik weet waar dat éne schattige gebreide jurkje in heeft gestaan, want dat wil een mevrouw in Canada graag opnieuw breien, nu niet voor haar dochter maar voor haar kleindochter. Helaas weet ik niet zomaar welk patroon zij dan een jaar of 30 geleden heeft gebruikt, maar ik kan wèl de kans vergroten dat ze het kan vinden. Dat doe ik door deze oude tijdschriften (van rond de drie decennia geleden) in m’n shop te plaatsen. Vaak biedt een voorkant houvast om een bepaald tijdschrift te herkennen.
Een enkele uitschieter zit er ook tussen: een tijdschrift om te breien voor baby uit 1964. Ook die hele oude tijdschriften zijn weer geliefd.
Voorheen had ik al deze Baby-tijdschriften ondergebracht in de categorie Brei-tijdschriften. Het werden er nu zoveel, dat ik er een aparte categorie van heb gemaakt: Tijdschriften Baby en Peuter. Die naam heeft helaas één nadeel: het is namelijk ook de naam van een veel gezocht tijdschrift wat Ariadne in de jaren 80 uitbracht. Die Ariadnes ‘Baby-en-Peuter’ zijn bij bijna permanent uitverkocht, want als ik er weer één heb, wordt deze ook vrij snel weer besteld. Hopelijk geven deze tijdschriften wat alternatieven, hoewel ik goed begrijp dat die originele Ariadnes de voorkeur hebben.
Maar dan toch: heerlijk breien voor Baby en Peuter! Breien voor een mooie periode in een nieuw leven. Breien mèt en vóór goede herinneringen! Breien voor die ene lieve baby: keus genoeg!

Tijdschriften baby breien

4 reacties op “Breien voor Baby”

 1. Desiree Griffioen

  Ik heb belangstelling voor 3 boekjes: 3 suisses baby, 10 100 mooiste baby patronen en Neveda baby, zijn die nog verkrijgbaar? En wat zijn dan de kosten als ze verzonden moeten worden?

  Graag uw reactie
  m.vr.gr.
  Desiree

  1. Margriet Hof

   Hallo Desiree, de tijdschriften komen en gaan in mijn shop. Er wordt telkens wat besteld en ik vind ook telkens weer wat bij. Het beste kun je in m’n shop de zoekfunctie gebruiken om te zien wat ik op dat moment heb. Typ bijvoorbeeld ‘baby’ in het vakje rechtsbovenaan. Of als je het aantal wilt beperken, dan typ je ‘tijdschrift baby’. Dan krijg je alles te zien wat ik op dat onderwerp heb.
   Ik zie het graag of er wat voor je bij is!

 2. IK ben heel erg op zoek naar het breitijdschrift van Pingouin nr 66
  Heeft u dit tijdschrift misschien > Ik zie het nl wel op uw site staan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013