Catalogi Clara Waever en Eva Rosenstand


In 1890 opende mejuffrouw Clara Waever een borduurwinkeltje in Kopenhagen, waar zij borduurmotieven van bekende Deense kunstenaars verkocht. Zij gaf ook les in wit- en kunstborduren. Clara Waevers borduurwinkel werd snel geliefd en veel bezocht, en ontwikkelde zich tot een vast begrip in de Deense hoofdstad. Ze ging samenwerken met Eva Rosenstand en samen droegen zij ertoe bij dat de Deense borduurwerken wereldfaam verwierven. De vroegere collectie met ontwerpen van bekende kunstenaars is nog steeds de basis van de huidige collectie, maar deze collectie is inmiddels zeer uitgebreid geworden. Ik heb een paar oude catalogi van de grote uitgeverij van borduurpatronen en -pakketten en dat was een groot genoegen om die door te bladeren. Ik heb ze al een tijdje in huis en wilde ze eerst zelf houden omdat ik het zo leuk vind om oude borduurwerken hierin op te zoeken. Eén catalogus had ik in m’n shop en die werd net besteld en nu denk ik dat ik de andere catalogi ook maar in m’n shop zet. Want er zijn vast ook andere borduurliefhebbers die het leuk vinden om een overzicht te hebben van de vele, vele borduurwerken die in de loop der tijd zijn gemaakt. Borduurliefhebbers vinden hier vast heel veel herkenning in.

Andere grote uitgevers van borduurpakketten zijn: Permin, Oehlenschlägers en Lanarte. Hiervan heb ik ook een paar catalogi.
Hieronder een indruk van hoe zo’n catalogus eruit ziet: pagina’s vol met overzichten van borduurwerken. En soms een mooie foto ertussen waarop te zien is hoe mooi een goed-gekozen en mooi-ingelijst borduurwerk in een bepaald hoekje van het huis kan uitkomen.

Bewaren

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Haakwerk met tulpensteek op tapisseriekussen

Haakwerkje met tulpensteek

Vrouw aan het venster

Groene schalen

Zonnige escape

Reacties

 1. bea Bonnaerens zegt:

  Beste,
  ik ben ten einde raad – mijn jonge hond heeft het patroon van de Wall Hanger : “fungle Birds”
  vernietigd .
  Is het nog mogelijk om een copie te bekomen van dit werk aub ?? Nr 13-359
  afmeting 21 x 130 cm
  Dank bij voorbaat en lieve groeten Bea

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen