Crocussen

Crocussen in de regen
Eén van de mooiste complimenten die ik kreeg voor m’n blog was: “Door jou ben ik weer aan het borduren gegaan.” Tjonge, dat vond ik heel wat hoor!
Maar het is natuurlijk wel zo dat we elkaar beïnvloeden. En ik wordt op mijn beurt ook door anderen beïnvloed. Een voorbeeld: ik kreeg van een bloglezeres een foto toegestuurd van een stadspark vol met bloeiende crocussen, en daar bedankte ik haar detail geborduurde voorjaarsbloemenvoor. “Ga ik morgen ook doen!” mailde ik terug, want ook bij ons staat het stadspark vol met paarse stengels. De crocussen hebben het wel moeilijk dit jaar: ze wìllen wel en groeien lang en spits naar het licht, maar boze buien verhinderen dat ze tot volle bloei komen. Zo trof ik net een hagelbui toen ik na een afspraak even het park inging dus de crocusjes bleven voor mijn lens dicht.

Maar wat superleuk dat we de crocussen ook op andere manier tot bloei kunnen laten komen: met naald en draad! En dat we elkaar kunnen beïnvloeden met onze foto’s en ons enthousiasme voor handwerken!
De foto hiernaast is van één van m’n eerste oude borduurwerkjes die ik in m’n shop plaatste. Het was voor mij toen nog best wat uitproberen, en ik weet nog hoe ik met dit borduurwerk bezig was. Het is al oud maar ik vond het mooi en wilde het graag laten zien. Wat leuk dat ik daarmee ook een beetje invloed heb mogen uitoefenen: oud borduurwerk is nog waardevol!
En in geborduurde versie zijn de crocusjes altijd open.

1 reactie op “Crocussen”

  1. Hè, dat was nou net pech met de bui. Met deze herfst-achtige winter zullen we die nog wel een paar keer hebben. Maar de natuur weet al dat we de goede kant op gaan, al is alles wat vroeg;
    bloesembomen komen al uit en inderdaad staan er voorjaarsbloemen te bloeien!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013