De achterkant van het borduurwerk

Achterkant borduurwerk Nachtwacht
Ook van het meest beroemde schilderij van Nederland is een borduurwerk gemaakt. En dat borduurwerk staat ook in mijn shop, dus ik kon een foto van de achterkant maken. Vorige week werden bij mij drie borduurwerken besteld die nodig waren voor een reportage van een nieuwe tentoonstelling in De Fundatie. Deze zijn waarschijnlijk te zien zijn in een uitzending van Kunstuur, op de avond van vandaag,  8 mei om 17.40 uur op NPO2.

(Ik ga zelf niet kijken want ik ben vandaag in Groningen, maar dan hoor ik van jullie misschien wel of het een informatieve uitzending was)

4 gedachten over “De achterkant van het borduurwerk”

 1. Ha ha, Margriet, zou het bij jou ook helpen als je deze achterkant van de Nachtwacht signeert? Daarna inlijsten en “binnenlopen” 😉
  (Je weet: ik heb nogal moeite met die tentoonstelling in de Fundatie. En nu ik het erover heb: ik heb ook moeite met die rare “blob” op het dak van de Fundatie; maar dat mag ik, geloof ik, niet zeggen, net zomin als ik mag zeggen dat ik die piramide voor het Louvre een lelijke dissonant vind. Dit moest ik even kwijt…wie weet krijg ik bijval….je weet maar nooit….)
  Groeten van Digna, die zich ook al verheugt op het Quiltfestival in Groningen

  1. Hoi Digna, het lijkt mij wel een gewaagde onderneming om de Nachtwacht te signeren met een andere naam dan die van Rembrandt, dus daar begin ik denk ik maar niet aan… Maar ik begrijp je reactie!

 2. Annie v.d.Assem

  Ook op TVOost, in het kunstprogramma, was dit weekend, een uitgebreid verslag van de tentoonstelling in de Fundatie te zien
  Heel apart om zoveel borduurwerk aan de achterkant te bekijken!
  Als ik in Zwolle ben ga ik toch wel even kijken, in die vreemde ballon op het dak.
  Annie

  1. Tjonge, deze tentoonstelling krijgt enorm veel media-aandacht! Ik heb ook al andere reacties gehad dat hij in de DWDD was en nog in andere programma’s en kranten.
   Ik ben benieuwd wat je van de tentoonstelling vond als je geweest bent in Zwolle.
   Veel achterkant-kijk-plezier!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.