De mooiste randjes

Overal werden vroege kandjes en randjes en bandjes aangenaaid of gebreid want dat was mode. Kantjes en randjes aan zakdoeken, tafellopers, kleedjes, handdoeken, kraagjes en talloze accessoires. Boordjes en Bandjes, Ruches en Randjes: voor een romantisch effect en een praktische afwerking. En nu kan dat gewoon weer!

Vroeger heb ik zelf ook kastrandje gehaakt en die heb ik nog steeds. Ik herinner me hoe leuk het was om ze te haken. Het patroontje kende je al gauw uit je hoofd en dan was het verder gewoon herhaal-haken. Zo’n randje was niet veel werk en je had er al gauw een metertje van.

Maar wat minder gauw ging, was om acht verschillende tijdschriften bij elkaar te sparen. Al een tijdje heb ik een stapeltje van deze mooie oude Randjes-tijdschriften in m’n voorraad, in de hoop dat er nog een paar bij zouden komen. Telkens als ik er één vond, bleek het een ‘dubbele’ te zijn. Maar nu wacht ik niet langer en zet ze in m’n shop. Het zijn er wel acht, maar niet allemaal verschillend, dus sommige nummers kunnen twee keer worden besteld.

Kantjes en Randjes staan voor een romantisch effect, en brengen je dus in een ‘andere realiteit.’ En we weten dat we daar met ons allen naar snakken: naar de kant en de rand van iets!

2 gedachten over “De mooiste randjes”

  1. Hallo Hannie,
   Wat leuk dat je dit randje ook gaat naborduren! Lekker simpel maar geeft een leuk effect.
   Ik ga later nog laten zien wat ik hiervan ga maken.
   Veel borduurplezier!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.