Een merkwaardige zondag


Wat we nu meemaken in ons land en in de hele wereld is ongekend en buitengewoon. Het is zeer ‘merkwaardig’. De situatie van het verspreidende corona-virus is bedreigend en ontwrichtend. Op donderdagmiddag werden maatregelen aangekondigd om verspreiding van het virus tegen te gaan. Direct daarna kwamen berichten binnen van allerlei zaken die ‘dicht’ gingen en bijeenkomsten die niet door zouden gaan. Het eerste mailtje wat ik al heel snel na de nieuwe maatregel binnenkreeg, was een mailtje van de vereniging ‘Merkwaardig’. Dit is oorspronkelijk een vereniging van merklappen-liefhebbers, en is uitgegroeid tot een grote vereniging van borduurliefhebbers. Ik had me opgegeven voor de jaarlijkse ledendag begin april en werd nu snel op de hoogte gesteld van het wijze besluit om deze af te gelasten.

Vandaag is het zondag. Bij alle berichten over alles wat de komende tijd ‘dicht-gaat’ en ‘niet-door-gaat’ is er weinig aandacht geweest voor kerken. In kerken komen al eeuwenlang elke zondag groepen mensen bijeen. De kerken blijven vandaag dicht. Dat is nog nooit eerder voorgekomen. De afgelopen dagen is er hard gewerkt om voor hen die daar behoefte aan hebben een alternatief te bieden. Je kunt op de website van bijna elke kerk klikken en daar lezen hoe je een internet-kerkdienst kunt beluisteren. Het is goed als er woorden van troost en bemoediging worden gesproken in een bange tijd.

Op deze zeer merkwaardige zondag laat ik een merkwaardig-kussentje zien, gemaakt door een lid van genoemde vereniging. Het is geborduurd in kleurverloopgaren. Ik legde het kussentje ook op een borduurwerk wat ik gister maakte: vijf levensbomen op een stuk oude gordijnstof van m’n tante. Ook deze levensbomen zijn symbolisch.

Ik wens mijn lezers van harte een goede zondag toe! Moge deze dag een rustpunt zijn na een enerverende week.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.