Een rommelig vogeltje

“Ruim die rommel nou eens op” zei mijn lief. Er ligt bij mij thuis vaak ‘rommel’ dus ik zou me kunnen afvragen welke onordentelijkheid hij bedoelde. Maar ik wist eigenlijk wel wat hem de irritatie had ontlokt: dit rommelige schilderijtje wat een paar dagen op tafel was blijven liggen. Op een kofferbakmarkt hadden twee meisjes een mooi borduurwerk beschermd tegen een plotselinge regenbui, maar andere handel van hen kreeg wel de volle laag regendruppels. Dit vogeltje was nat geworden en het lukte niet om de druppels van z’n veren te schudden. Ik kocht het erbij en thuis maakte ik het lijstje gelijk los. Als je dat niet doet dan trekt de vochtvlek er helemaal in.

Maar ja: alweer zoveel andere dingen die de aandacht vergen hé? De ‘rommel’ bleef iets te lang liggen. Ik heb er wel plannen voor (zowel voor de rommel als voor het vogeltje), maar die worden telkens vooruitgeschoven. Deze week was ik weer drie dagen bij m’n moeder en daar ben ik nu nog. Straks weer naar m’n eigen huis en dan eens kijken of ik het vogeltje nog kan laten vliegen.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Grijs (maar ook kleur)

Krans van verkruimelde bloemenblaadjes

Een wirwar van wegen, begonnen bij ‘Klup’

Tapisserietas hond

Tapisserietas hond

De stoute schoenen

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen