Een vraag over speciaal knoop-canvas

Een voorbeeld van één van de vele vragen die ik krijg:
“Vroeger gebruikte mijn moeder een stramien van een soort stof. De draadjes lagen er bovenop. Je zag dus geen gaatjes. Ik heb gezocht maar kan het niet meer vinden. Het was dus veel zachter dan het huidige stramien. Hebt u enig idee ?”

En dan mijn antwoord:
Ja, ik weet precies wat je bedoelt. En ik heb ook nog zo’n stuk liggen! Maar daar kan ik op dit moment moeilijk bij. Als ik het weer gevonden heb zal ik je een mailtje sturen. Het is in al die jaren het enige stuk wat ik ooit ben tegengekomen, dus je ziet het niet zo vaak. Tot later mails!”

Die mailtjes waren van het begin deze maand. Nu tòch nog maar even gezocht naar dat stuk (het zat natuurlijk in m’n onderste doos….) want dan is het maar weer van m’n hoofd af. En is een ander er hopelijk weer blij mee.

En tegelijk nog een blogje, wat past bij mijn uitvoerige terugblik. Een blogje over dat ik heel veel vragen krijg!
En nu ben ik er zelf eigenlijk ook wel verrast over, dat ik zo vaak antwoord weet!

Degene die deze vraag stelde, heeft het eigenlijk precies goed onder woorden gebracht, hoe het werkte met dit canvas. Het is zachter dan stramien en de draadjes liggen er bovenop, net als bij specifieke doorstopstof zoals Beiersbont. Deze canvas-stof is dus speciaal gemaakt om op knopen.

Weer een vraag beantwoord!
En ook een beetje weer een ’trend’ benoemd, namelijk de trend dat handwerksters graag weer dezelfde dingen willen maken als hun moeders. Nou ja, dat is niet echt een trend, maar ik vind het wèl opvallend.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.