Een wirwar van wegen, begonnen bij ‘Klup’

Kleurig borduurwerk

Elk jaar is er een grote rommelmarkt vlakbij mijn ouderlijk huis. We verheugden ons erop om weer op dat plekje te zijn waar we goede herinneringen hebben. We kennen de weg daar, weten precies waar we de auto moeten parkeren, komen er bekenden tegen  en dit jaar zat het Klupgebouw met rommelmarktallemaal mee op de regen na. “Ik heb zin om iets heel bijzonders te kopen precies op de plek waar wij elkaar zo lang geleden ontmoetten” zei ik vooraf tegen Jan. En dat lukte. “Die plek” is een oud Klupgebouw. Daar werden vroeger tienerclubs gehouden en daar hebben wij elkaar voor het eerst ontmoet. Hoewel er van een echte  ‘ontmoeting’ nog lang geen sprake was. Jan was secretaris van de club en moest mijn naam in een boek schrijven. Dat was voor dat moment alles. Maar toen wij later een serieuze relatie kregen ging ik die herinnering koesteren. Toch een leuk verhaal. Nog veel later realiseerde ik me dat het ook bijzonder is dat zo’n oud gebouw alle nieuwbouw in de omgeving heeft kunnen overleven. Zo konden wij daar dan weer een keer zijn. Gewoon op een regenachtige zaterdagochtend op een plaatstelijke rommelmarkt.

Ik kocht van alles daar en we amuseerden ons prima temidden van oliebollengeuren en regendruppels. Ook gingen we naar onze moeders en waren blij om daar ook weer te zijn. We gaven bloemen, we dronken koffie, we lieten onze nieuwe aanwinsten zien, maakten praatjes, en genoten van de dag. Onze moeders wonen allebei vlakbij die rommelmarkt en op weg  van de één naar de ander zeiden we: “Zullen we nog even een kijkje nemen?”

En toen vond ik dit explosie-schilderijtje. Zò knal! Zo helemaal prachtig! Zo kleurrijk! Dit is het bijzondere item wat ik had gehoopt tegen te komen. Niet datSchilderijtjes op kraam ik daar enige voorstelling van had, maar toen ik het zag wist ik: Dit is het! Eén en al kleur en expressie. Dit geeft weer wat er van onze relatie en huwelijk is geworden. Voor ons geen ‘living without you’ zoals Ilse en Waylon verwoorden op het songfestival. Wel een wirwar van wegen die we gingen gedurende lange jaren samen. En al die wegen vormen toch een mooi patroon. En dat kocht ik gewoon op die plek daar! Op de plek van “Klup”! Joepie!

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Vijf oude merklappen uit Drente (3)

Kleine boekjes DMC borduurideeën

Verslag quiltfestival

Finishing week


Terug naar blog om daar verder te lezen