Bloemenfeest op Brussels stadhuis

Hier is iets bijzonders aan de hand. Wat doen die olifanten daar? Elke zomer wordt de Grote Markt van Brussel in de bloemen gelegd, het ene jaar buiten met een bloementapijt, en het andere jaar binnen in het Brusselse Stadhuis. De olifanten wijzen de richting aan, en dat is extra boffen want normaal kun je dit stadhuis niet zomaar bezoeken. Nu wel, met een ticket voor Flowertime. We mogen het enige gebouw binnen wat nog is overgebleven uit de Middeleeuwen.

Toen we plannen maakten over wat we wilden gaan zien in Brussel, was er ineens deze optie: een idyllische bloemenwandeling maken door het prachtige gebouw wat versierd is met grootse en verrassende bloemenarrangementen.

Op de benedenverdieping zijn de hal, de vergaderzalen en de ontvangstruimtes rijkelijk versierd met bloemen. Bij deze kamer moesten we achter een lijntje blijven maar probeerde ik de foto zo te maken dat er iets van het wandkleed zichtbaar is.

En dan komen we in de Maximillliaanzaal of collegezaal, werkelijk schitterend!
Hier hangen tapijten tegen de wanden die behoren tot de reeks ‘Het leven van Clovis’. Ze werden in Brussel vervaardigd. Op het eerste tapijt is het huwelijk van Clovis uitgebeeld, op het volgende zijn doopsel.

Het hele middenstuk van deze zaal is gevuld met een kunstzinnige en kleurrijke bloemenversiering. Als publiek loop je er dan achterlangs.
In het midden van de zaal duik ik even mijn eigen bloemenversiering op. Perfect van kleur!

Die tapijten zijn echt wel interessant, maar je kunt er nu gewoon niet echt goed naar kijken. Het gaat nu om de bloemen! De bloemstukken zijn gemaakt door bloemenkunstenaars met internationale faam. En het is supermooi om dit te zien, en de bekoring te ondergaan.

Bij de uitgang is de hal ook nog eens helemaal versierd met droogbloemen. Daar komt mijn patchworkbloem ook goed uit.

Het was zo mooi! Met een zucht nemen we afscheid. En het was nog lastig kiezen ook welke foto’s ik laat zien, want ik maakte er tientallen. Bloemen in zo’n overvloed, en in zo’n schitterend gebouw, dat is echt magisch! Nu heb ik die foto’s nog als herinnering, en twee patchworkbloemetjes en die kwamen de volgende dag nog een keer uit m’n tasje.

2 gedachten over “Bloemenfeest op Brussels stadhuis”

  1. Erg mooi met al die bloemen. Jammer dat het stadhuis niet vaker open is om de wandkleden te bekijken. Maar je hebt in ieder geval er toch iets van kunnen zien.

    1. Hallo Lyn,
      Ja klopt, ik vond het bijzonder om via de bloemen nu ook wat van de wandkleden te kunnen zien!
      Vanmorgen maakte ik nog een extra blogje, over de wandtapijten van de Middeleeuwse ambachten, want die hingen er ook.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.