Engelse boeken Needlework

NeedleCraft, NeedlePoint, NeedleArt, NeedleWork…. In Engeland is dat tot in perfectie beoefend. De Embroideries of Winchester Cathedral (en in nog veel meer kerken en kathedralen) laten de top van deze naaldkunst zien. Ook de paleizen werden met de meest schitterende borduurwerken gedecoreerd en de recente tv-serie Victoria gaf daar ook een indruk van. Het boek Victorian Style Needlecraft geeft wat ideeën om zelf wat na te maken in die stijl.

Ook in gewone huizen is er enorm veel prachtige naaldkunst beoefend. Het boek Designer Textiles Stichting for interiors geefteen indruk van hoe dat in de jaren zeventig werd gepromoot. De rest van de boeken zijn veel ’tijdlozer’ in de zin dat ze het specifiek traditionele naaldwerk laten zien wat vele eeuwen beoefend is. The Margaret Boyles Book of Neede Art bespreekt drie categorieën: Needlepoint, Crewel en Florentine en is een heel mooi boek. Wat hier ‘Florentijns Borduurwerk’ wordt genoemd is hetzelfde als wat ook als ‘Bargello’ bekend is. Deze naam verwijst naar twee stoelen met dit specifiek golvende borduurwerk die in de 17 eeuw in het Bargello paleis stonden.

De boeken Needlework en Needlepoint in deze serie van acht Engelse Naaldkunstboeken zijn bestemd geweest voor een heel breed publiek en het zijn mooie boeken voor wie zich wil verdiepen in het specifiek Engelse borduurwerk. En dan zijn er nog de Cross-Stitch Flowers, een vrij recent boek wat die mooie bloemenontwerpen opnieuw onder de aandacht brengt.

Alle ogen zijn op Engeland gericht, eh, op het borduurwerk dan…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.