Ex Roman-stripes

Twee tasjes met “Roman stripes” had ik mee op vakantie. In het vakantiehuisje was een mooi wit muurtje om ze tegenaan te zetten. Deze tasjes waren leuk om te maken vroeger, en ze komen vaak van pas. Groen in het bos, blauw op het water: een bijpassend tasje maakt me vrolijk!

Ook maken? Je hebt er een ondergrond van plakvrije vlieseline voor nodig en daar teken je met een malletje een vierkant op, met een diagonale lijn erdoor. Op het stukje vlieseline leg je een wit driehoekje van stof, met de goede kant naar boven. En dan kan het leuke werk beginnen: de andere driehoek opvullen met strookjes gekleurde stof. Als je genoeg vierkantjes hebt opgevuld kunnen ze aan elkaar worden genaaid.
Bij mijn tasjes zie je dat het niet uitmaakt of de witte driehoeken onder of boven zijn. Alles kan, maak het zoals jij het wil!

Waarom zouden die strookjes nog steeds “Roman” moeten heten, vraag ik me af. Er zijn zovéél schuine en rechte lijnen in de wereld!
Die toevoeging is natuurlijk klassiek, de Amish gebruikten deze term al, maar ik heb zin om die verwijzing naar Rome voortaan weg te laten.

Op de boot van Noorwegen naar Denemarken had ik het blauwe tasje bij me.
Het blauwe Stripes-tasje dus!
Alles kan, ik noem het zoals ik het wil.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Pauw in filethaakwerk

Mand met vlierbloesem

Vlierbloesem

Tentoonstelling Sits in Fries Museum

Beertje Paddington geborduurd

Comments

  1. Ik vind de tasjes twgen de muur leuk staan, maar nog leuker vind ik de foto van het blauwe tasje op de boot.
    Groetjes Anita

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen