Een paar quiltboeken op de Fourth of July

Amerikaanse quiltboeken
Op 4 juli 1776 werd de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring voorgelezen: “When in the course of human events….  Voortaan was Amerika onafhankelijk van Engeland. We hold these truths to be self-evident, that all men are created equal, that they are endowed by their Creator with certain unalienable rights, that among these are Life, Liberty and the pursuit of Happiness.
Wàt een woorden! Ze waren hun tijd vèr vooruit!

Als ik denk aan die fourth of July, dan denk ik aan de boeken van Laura Ingalls. Ze mocht met haar Pa mee naar zo’n typische kermis op de plattelands-prairy en keek daar haar ogen uit. Een hoogtepunt in het leven van de eerste settlers, compleet met lekker eten en vrolijke muziek. Was er toen ook al een quilt-verkoping of kwam dat pas later? Ik ben er nooit bijgeweest (wèl moest ik op school die Declaration of Independence uit m’n hoofd leren), maar ik dacht dat er op die 4e juli ook allerlei verkopingen gehouden, o.a. van home-made quilts. In ieder geval leek het me wel leuk om vandaag nog wat Amerikaanse quilt-boeken op te zoeken en die even onder de aandacht te brengen. Links en rechts een Amerikaans boek met quilts in Pineapple en Log cabin motief. Ongeëvenaard wat Amerikanen (en Canadezen) in al die eeuwen op dit gebied presteerden! Ik heb het altijd mooi gevonden. Beide boeken staan vòl met foto’s en patronen van allerlei variaties. Pineapple Passion en Log Cabin Quilts.

Het middelste boek is nieuw op m’n shop. Het is een Clarion, een uitgave van het Museum of American Folk Art en geeft een reportage van the Highlights of the Great American Quiltfestival. Want quìlten: dat hebben ze daar al eeuwen gedaan! Zo ongeveer sinds hun onafhankelijkheid denk ik.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Borduurwerkje aan het koorhek van de Sint Bavo

Wintersterren op m’n kussen

Boeken langs de IJssel

Manden wol voor dekens in Textielmuseum

Textielmuseum in Tilburg

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen