Geborduurde Prunus

Schilderij Prunus aan muur

Voor het eerst een staande foto op mijn blog. Dan moet het ook wel iets heel bijzonders zijn. Een andere verklaring is dat de hall (gang) waar ik deze foto nam te smal was om voldoende afstand te nemen. Ik wilde niet alleen het schilderij  erop, maar ook iets van de omgeving. Het schilderij hangt hier zo mooi en ik wil er graag wat over vertellen. Dit weekend was ik bij m’n moeder op bezoek en Detail geborduurde prunuszag het schilderij hangen. M’n zus had het daar opgehangen. Toen ik net begon met m’n shop, zette ik er twee borduurpakketten op. Voor één daarvan had m’n zus wel belangstelling en ik gaf het haar. Al heel lang staat er een oude Prunus bij ons ouderlijk huis dus we hebben allebei wat met die uitbundige bloesempracht in het voorjaar. Terwijl de boom allang was uitgebloeid, borduurde zij rustig verder (meestal in de trein, daar blogde ik hier over; dit is hetzelfde blogje wat bij Populair Posts vaak wordt aangeklikt). Nu was het borduurwerk na een half jaar klaar en vond ze de perfecte lijst op een rommelmarkt. Dàt is nog eens een ’tweedehands’-produktie! Ze lijste het borduurwerk zelf in en nu hangt het daar bij onze moeder.

Ik vind het erg leuk om foto’s te zien van hoe de borduurpakketten zijn ‘geworden’ en dit is dan ook een uitnodiging aan anderen die iets bestellen of besteld hebben: als je mij een foto wil sturen als het handwerk klaar is dan stel ik dat erg op prijs!
Overigens had ik destijds twéé pakketten van de befaamde ontwerpster Thea Gouverneur op mijn shop. Voor mijn zus was de Prunus dus geen moeilijke keuze, maar  de andere staat er nog op. Die is van de mooie bloem Lignano.  Voor wie gezien heeft hoe mooi zo’n (tweedehands) borduurwerk kan worden!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.