Genieten van een warme dag

Het weerbericht kondigde aan dat het vandaag de laatste warme dag is. Ik belde een oudere mevrouw bij wie ik graag af en toe op bezoek ga, en vroeg of ze een bezoekje op prijs stelde. En dat was zo. Ik pakte m’n cottage-tas en fietste naar haar toe en kreeg een hartelijke ontvangst. Mooier kan het toch niet? Ze lachte toen ze met het dienblad met koffie buiten kwam en zag dat er ineens een gehaakt kleedje op haar tafeltje lag. Ze kijkt er al niet meer van op.

“Jij bent ook altijd wel bezig hè?” vroeg ze, toen ik een bolletje roze katoen uit m’n tas haalde. Ja, ik denk dat ik wel een beetje druk ben, maar dat komt gewoon door al die bloemen om ons heen. Daar wordt ik vrolijk van en ik krijg er veel te veel ideeën door. En dan begin ik aan allerlei nieuwe dingen en moet mezelf ook wel eens dwingen om eerst wat af te maken.

Dus na deze warme dagen ga ik nog wat meer dingen laten zien die nog waren blijven liggen.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Quilts op een kasteel

Handwerkboeken in bibliotheek

Het grote kruissteekboek

Rookreclames in oude Ariadnes

Reacties

 1. Hennie zegt:

  Wat ontzettend leuk om mijn tweede grote liefde bij jou op een foto te zien: ik verzamel namelijk al jaren die vogelmokken. Niet erg slim, want er verschijnen zo’n vier nieuwe vogelsoorten per jaar, maar wel erg mooi. En nu extra leuk om ze in jouw blog te zien.

  • Margriet Hof zegt:

   Mooie mokken, en ze drinken ook fijn. De mevrouw bij wie ik op bezoek was is ook een natuur-liefhebber (dat kan je wel zien aan haar tuin), en ik genoot bij haar van de lekkere koffie bij het mooie uitzicht.
   Ik wist niet dat er nog steeds nieuwe mokken bijkomen; het lijkt me leuk om zo een hele verzameling op te bouwen. En dan lekker afwisselen.

   • Hennie zegt:

    Dat doe ik dan ook: bv kieviet, grutto en merel in het voorjaar, scholekster en zwaluwen in de zomer, ganzen en fazanten in de herfst, de mezen en roodborst in de winter. Altijd wat anders; hangt ook af welke ik net in het echt gezien heb. Maar schrik niet: ik weet dat er al zo’n 100 verschillende grote vogelmokken zijn verschenen (en zo’n 50 kleintjes, waarvan enkele zelfs speciaal voor Nederland zijn gemaakt: men drinkt hier niet graag uit zulke grote mokken). De doorloop is ook snel: de mokken e.d. zijn vaak maar kort verkrijgbaar.
    Inderdaad een prachtige tuin! Daar zal vast wel wat leuks rondvliegen.

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen