Haken van A tot Z

Boek en rokje haken
“Haken is een enige en niet dure hobby.” Staat er op de achterkant van dit A tot Z haakboekje. Het leuke is dat het zo weinig moeite kost en zoveel mogelijkheden biedt. De juiste combinatie van stokjes, losse en vaste steken leidt tot modieuze vesten, bikini’s, poncho’s, rokken,  twinsets, babykleertjes, tassen, handschoenen, hoeden, kussens, kleedjes, spreien en nog veel meer. Ook aldus de achterkant van het boekje.
En als je dan zoiets ziet, bij een ander of op een plaatje, dan denk je al gauw: wil ik ook. Maar welk patroon? Er zijn inmiddels zòveel patronen op internet, dat je kunt verdwalen. En vroeger waren er ook al zòveel patronen in alle tijdschriften, dat er ook wel eens keuzestress was. Dit boekje is anders. Geen pagina’s vol met mooie foto’s, maar alleen de basis-informatie. Zò pak je het aan, dìt zijn de maten, dìt zijn de mogelijkheden en hoe het bij jou uitvalt dat zie je vanzelf wel met jouw eigen wol. Als je de maten maar aanhoudt. Dus een fijn boekje met een degelijke informatie om alles te maken wat je wilt (die opsomming was ook van de achterkant van het boekje, dus zo’n beetje alle basis-kledingstukken).
En of ik nog een haakpatroon van een hoedje heb, vroeg iemand me laatst. Ja, er staan ook haak-hoedjes hierin.
Maar ik kan niet van èlk boek zo’n uitgebreid blogje maken hoor! Dan slib ik dicht. Alleen van dit leuke boekje, omdat ik er ook zo’n leuk rokje bij heb. En dat rokje is een mooie illustratie van die eerste zin: Haken is een enige en niet dure hobby!

Bewaren

Bewaren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.