Handwerkverkoping Tesselschade

Op de dag dat het in het nieuws is dat nu ècht alle corona-maatregelen zijn afgeschaft, is het extra leuk om naar iets toe te gaan wat de afgelopen jaren nìet kon. Ik kon vandaag weer naar de jaarlijkse handwerkverkoping van de vrouwenvereniging Tesselschade, afdeling Apeldoorn. Nou ja, de laatste keer was weliswaar vier jaar geleden, maar daarvóór was het ‘jaarlijks’ en nu hopelijk ook weer. Deze verkoping wordt in mijn stad in een hotel naast een paleis gehouden, en dat geeft de verkoping altijd nog wat extra allure. Het is dan ook telkens weer handwerk van topkwaliteit wat hier wordt aangeboden. Alles is mooi gemaakt en prachtig afgewerkt.

Tesselschade is de eerste en oudste vrouwenvereniging van Nederland. Ze bestaat al 150 jaar. De opbrengst van de verkoop van handwerk gaat naar een studiefonds voor vrouwen, en dat heeft ook alles met de ontstaansgeschiedenis te maken. In de tijd dat de vereniging werd opgericht, konden adellijke dames op die manier nuttig èn kunstzinnig bezig zijn, en tegelijk bijdragen aan opleiding voor kansarme vrouwen. Dit doel is er nog steeds, maar nu worden niet alleen adellijke dames gezocht om te helpen met naaien en borduren, maar iederéén die hiervoor wil inzetten is welkom. Vooral vrouwen die echt mooi kunnen handwerken. Zij vinden in deze vereniging een aktieve groep vrouwen die zich hebben bekwaamd om mooie dingen te maken voor de verkoop.

Er zijn afdelingen op 22 plaatsen in Nederland, en al die afdelingen werken met vrijwilligers. De afdeling Apeldoorn is op zoek naar nieuwe bestuursleden, dus als je liefde hebt voor mooi handwerk en je hiervoor wilt inzetten, dan kun je je aanmelden.

Ergens in deze collage zie je een kussentje wat ik had kunnen kopen maar ik deed het niet omdat ik toevallig nèt zelf van plan was om een kussentje af te maken voor a.s. zondag, met hetzelfde motiefje. Dat geeft me wel een goed gevoel, dat ik ook ‘goed bezig’ ben. Maar dan toch vooral met dit stukje want ik hoop echt dat er mensen zijn die dit lezen en spontaan zin krijgen om zich aan te melden als bestuurs-versterking. Zou toch leuk zijn, om bij een vereniging te komen die zulk mooi handwerk maakt?

2 gedachten over “Handwerkverkoping Tesselschade”

 1. Wat leuk, iets te lezen over Tesselschade-Arbeid Adelt.
  Ik ken ze van de winkel in Amsterdam en de verkopingen in het Herstellingsoord waar ik later werkte.

  Ook in mijn huidige woonplaats waren er verkoop-dagen.
  Wat een prachtige handwerken zijn er gemaakt. Ook bij toeristen in Amsterdam erg geliefd, vooral de meeklappen met Nederlandse afbeeldingen. Ze werden niet-ingelijst verkocht, dan waren ze makkelijker mee te nemen.

 2. Beste Margriet ,
  Hartelijk voor het leuke artikel en de aandacht die je daarmee geeft aan onze vereniging en het Tesselschade Studiefonds .
  Zou je mij het artikel willen mailen ? Dan kan ik het delen op insta en linken naar jouw website.
  Zou jij je eventueel openstaan voor een gesprek wat betreft bestuursfunctie, of toelichting wat het inhoudt? Heb jij eventueel connecties die daar voor openstaan?
  Zie je reactie graag tegemoet.
  Wens je een fijn weekend ,

  Hartelijke groeten
  Tera Roeders
  0643041001
  Tesselschade Apeldoorn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.