Hema breiboeken winter


Af en toe krijg ik een vraag of ik een bepaald Hema-breiboek nog heb. Dan ga ik altijd wel even zoeken in m’n kast, voor de zekerheid, maar meestal is het zo dat als het niet in m’n shop staat, dat ik het dan ook niet heb. Dat geldt niet voor alle boeken hoor, want ik heb ook nog wel wat voorraad, maar het geldt wel voor de Hema-breiboeken, want daar wordt nog wel eens naar gezocht. Nu viel het me op, bij die vragen die ik kreeg, dat het altijd de wìnter-nummers zijn die worden gezocht. Dat is ook wel logisch, want juist wintertruien lonen de moeite van het zelf-breien en geven de meeste voldoening.

En daarbij komt: als je goede herinneringen hebt aan bepaalde patronen uit die Hema-breiboeken-tijd, dan is het èxtra leuk om die truien nu nog eens te maken, maar dan met de moderne garens. Er zijn nu zoveel prachtige garens te koop! De modellen en patronen uit die tijd waren grondig, degelijk en duidelijk, dus er is van alles voor te zeggen om weer terug te vallen op een oud breiboek.

In één van deze boeken las ik in de inleiding: “De eigenheid van zelfgebreid“. Mooie kreet!
En de ondertitel van het middelste boek luidt: “Van vroege herfst tot ver in ’t voorjaar.” Dat is ook mooi gezegd om een ‘winterboek’ mee aan te duiden.
Deze winterboeken dus nu in m’n shop.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Heel erg in: de cactustrend

Finishing week

Gehaakte omslagdoek

Onafgemaakt handwerk

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen