Internet-bruggen

Viaduct Millau

Het viaduct Millau is de grootste voertuigenbrug in de wereld, en bijna twee maal zo groot als de vroegere Europese recordhouder. Acht overspanningen, ondersteund door zeven betonnen pijlers, waarvan de hoogste 343 meter de lucht in reikt. Dat is hoger dan de Eiffeltoren. De brug ligt op 270 meter hoogte boven de rivier de Tarn, en bevat rijstroken in beide richtingen. Een spectaculaire constructie, die bijna tien jaar geleden in gebruik werd genomen. Op weg naar Spanje reden man en zoon hier een paar maanden geleden overheen, en ze hadden zich daar ook op verheugd. Nadat ze op grote hoogte deze bijzondere ervaring hadden meegemaakt, besloten ze de eerstvolgende afslag van de snelweg te nemen. Om deze en nog wat andere foto’s te kunnen maken. Want het aparte is: als je met je auto over die brug rijdt, merk je er niet eens zoveel van. Pas als je vanaf een afstandje er naar kijkt zie je hoe spectaculair het eigenlijk is.

En zo is het mijns inziens ook met internet. Ik ben nu ruim een half jaar (elke dag) aan het bloggen, en het is deel geworden van m’n dagelijkse routine. Maar als ik er nog eens (van een afstandje) over nadenk, dan is het eigenlijk toch ook spectaculair! Internet is een digitale snelweg die ook mensen verbindt. Mensen die anders nooit met elkaar in contact zouden komen, treffen elkaar nu wel via internet. Bijzonder! En we blijken heel aardig voor elkaar te kunnen zijn! Ik kreeg van een bloglezeres (die ik niet persoonlijk ken) een paar oude Spaanse textielkaarten toegestuurd, omdat zij op mijn blog had gezien dat ik die mooi vind. Mijn man had in Spanje ook een paar rokjeskaarten gekocht en daar blogde ik over. Nu kreeg ik deze van haar. Ze komen uit de zeventiger jaren, en ook hier geldt: van een (tijds)afstand zien we pas hoe mooi ze zijn!

Drie vintage textielkaarten uit Spanje

Ik vind het allemaal heel bijzonder. De tijd waarin we leven. De bruggen waarover we kunnen rijden. De contacten die we kunnen leggen. Het internet wat we kunnen gebruiken. Er is ook heel veel wat moeilijk is in onze tijd. Veel verdriet en onoplosbare problemen. Maar daarbij is het goed om ook oog te hebben voor zoveel mooie mogelijkheden die er ook zijn.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Drie rokjeskaarten uit Spanje

Drie rokjeskaarten uit Spanje

Drie textielkaarten

Drie textielkaarten

Textielkaarten handwerkende vrouwen

Textielkaart uit Finland

Reacties

 1. Hele mooie rokjeskaarten.
  Het verbaast me telkens weer hoe warm en gul blogland is en hoe vaak medeblogsters zomaar iets opsturen omdat ze toevallig hebben gehoord dat je ernaar zoekt;
  Heel gezellig allemaal.

  Je hebt helemaal gelijk van die bruggenbouwen.

 2. Mooie log, Margriet! Helemaal waar wat je vertelt. Door blogland heb ik zoveel lieve mensen leren kennen (waaronder jij) en het fijne is om met elkaar te delen en te genieten.
  De rokjeskaarten zijn schitterend. Op de oudere exemplaren zit veel meer (machinaal) borduurwerk dan op de nieuwere.

 3. Margriet Hof zegt:

  Bedankt voor jullie reacties, Brigitte en Berthi! Ik vind het vooral ook zo leuk om telkens zoveel raakvlakken en overeenkomsten bij elkaar (d.w.z.: bij jullie!) te herkennen!
  Wat betreft de textielkaarten: ja, daar gaat het juist weer om de verschillen, zoals je opmerkte!

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen