Kaarten met motief uit 17e eeuw

Vier kaarten met geborduurd-motief uit 17e eeuw
M’n blog-en-shop “Tweedehandswerk” bestaat vandaag twee jaar!
En vandaag presenteer ik onze eigengemaakte kaarten!

De afgelopen weken borduurde ik een motief wat ook voorkomt op een knottedoek uit de zeventiende eeuw. Deze doek bevindt zich in het Friesch Museum. Een bekend boek (uit mijn eigen shop en ik heb er nog één) is het boek van Alberta Meulenbelt-Nieuwburg. In haar boek “Merklap motieven” (eerst verschenen in 1974) heeft zij talloze van dit soort merklapmotieven onderzocht en bijeen geplaatst in hoofdstukken: een prachtig boek voor liefhebbers van deze oude motieven.
Af en toe liet ik jullie wat zien van de vorderingen van m’n borduurwerk en vandaag presenteer ik deze eigengemaakte kaarten! De afbeelding is afgedrukt op goed fotopapier en de foto is haarscherp. M’n man heeft deze foto’s zelf afgedrukt op een eigen foto-printer, en hij heeft er gelijk een serie visitekaartjes bijgemaakt.
En nu ga ik een stapeltje van deze kaarten in m’n shop zetten. Ik ben heel benieuwd of er mensen zijn die interesse hebben in deze ‘textielkaarten’. En hoe jullie ze vinden.

De laatste keer dat ik de vordering van dit borduurwerk liet zien, had ik de toezegging gedaan dat ik nog een keer zou zeggen wat ‘Spaanse oogjes’ zijn. Dat is op deze foto nu goed te zien: het zijn de kleine rondjes die geborduurd werden in en rond  het motief wat verder is opgebouwd in kruissteek.

Kaarten met geborduurd motief-uit 17e eeuw

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Zijden tasjes voor een goed doel

Eieren beschilderen

Merklap 1851

Jarig op oudejaarsdag!

Reacties

 1. miekequilt zegt:

  Vandaag ontving ik zo’n leuk visitekaartje. Supermooi afgedrukt hoor. Bedankt voor de snelle levering van mijn bestelling!

 2. Gefeliciteerd met het 2-jarig bestaan en met de prachtige kaarten.
  Ze zien er schitterend uit.
  groetjes,Truus

 3. Margriet zegt:

  Hoi Mieke en Truus: bedankt voor jullie reacties!

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen