Kerst

Quilt Squares and Stars over paleishek

Over de hele wereld willen families graag bij elkaar zijn met kerst. En als dat niet kan, dan wordt de eenzaamheid des te sterker gevoeld. Ik mag tot de vele gelukkigen behoren die kerst kan vieren met eigen gezin. En ik geniet er volop van.
Een paar weken geleden nam ik m’n kerst-quilt al eens mee in de auto. Na een wandeling fotografeerde ik hem bij paleis het Loo. Vorige week gingen we daar naar binnen, en nam ik een paar foto’s van mooi gedekte tafels. We kregen een indruk van hoe hooggeplaatste personen hun feestmaaltijden vierden.

Feestelijk gedekte tafels op paleis het Loo

Het lijkt een sprookjeswereld. Het is maar voor weinigen weggelegd om zo te dineren. Net als vele anderen doen wij vandaag ons best om ook zo mooi mogelijk de tafel te dekken en zo lekker mogelijk te koken. We genieten van elkaars gezelschap, een veilig en warm huis, heerlijk eten, ons mooie servies. Ietsje minder glamourous dan op een paleis, maar nog steeds heel luxe. We denken ook aan de vele, vele mensen die het héél wat minder hebben. Die zonder huis of zonder familie zijn. Je kunt er niet altijd aan denken, en een paar dagen genieten van eigen overvloed is ook fijn. Maar met kerst, dan denk je aan zòveel tegelijk! De kerstboodschap brengt dat ook met zich mee. Ik hoop dat jullie ook genieten van een paar mooie dagen. Van vrede in hart en huis, van mooi handwerk, van geliefden om je heen. Voor wie dit leest vandaag: ik wou jullie gewoon even groeten!

Quilt Squares and Stars over hek paleis

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Handwerk vondsten op de vrijmarkt

Vaten-gaten-doekje

Margriet (op m’n horloge)

Kerst vier je samen

Comments

  1. Dan groet ik je nu even terug. Mooie dagen enz.
    Rya

  2. Karine van den Noort zegt:

    Bedankt voor de kerstgroet, ik lees ‘m nu, hopelijk hebben jullie mooie dagen gehad. Straks een goede jaarwisseling, lieve groet van ons!

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen