Kleine balletjes bij grote kerk

Groot! Ik hou van grote verhalen, grote uitzichten, grote gebouwen en grote bomen. Ik trek er altijd naar toe. Dat moment van aanlopen op dat grote plein vóór de grote StJans Kathedraal van Den Bosch, dat vind ik dan zò leuk! De vorige keer dat we hier waren stond dat plein vol tenten maar nu alleen die boom. Dan wil ik even bij die boom staan en genieten van het moment. Dan druk ik mijn mobiel in de handen van mijn lief en vraag om een foto. En daarna duik ik in mijn tasje, en als er dan iets geschikts in zit, dan geniet ik nog meer!

We waren eerst ’s morgens vroeg naar de verre tandarts geweest, toen een tijdsslot gereserveerd voor een tentoonstelling waar we pas ’s middags terecht konden. Een uur tijd over dus, en dat werd een kringloopwinkel. Daar kocht ik een paar stoffen kerstballetjes en die zaten nog in m’n tas. Iets kleins! Ik hou ook van iets kleins!

Dat vind ik dan zò leuk, om die kleine balletjes in die grote boom te hangen. De vorige keer genoot ik al van de kleurrijke gebrandschilderde ramen in dat enorme bouwwerk, nu alleen die twee kleine balletjes in de grote boom vóór die kerk. Die voegen ook nèt dat beetje kleur toe wat het allemaal nog mooier maakt.

Gewoon even leuk. En daarna een blogje. Waarom eigenlijk? Ik denk voor de kleine verhalen. Voor het delen van leuke momentjes.
Al die leuke momentjes hebben vele blogjes opgeleverd en daar krijg ik lang niet altijd reacties op, maar soms krijg ik de reactie dat mensen genieten van m’n verhaaltjes en m’n foto’s. Dan laten ze weten dat ze het hele idee van al die blogjes leuk vinden. Als ik dan weer thuis ben na een paar dagen weg, en bezig ga om m’n foto’s te ordenen en te kiezen wat het meest interessant is om over te bloggen, dan denk ik toch meestal: “Die foto’s ook nog maar, die wil ik ook nog laten zien.” Het is wel een beetje veel soms. Maar ik hou van kleine verhalen.

En van contrasten tussen groots en klein.

1 gedachte over “Kleine balletjes bij grote kerk”

  1. Superleuk! Die balletjes zou ik ook gekocht hebben, ze staan erg leuk in de boom. Ik hou ook van groot én klein. Soms ben ik bezig met haaknaald 0,5 en dan weer met breinaalden 9.
    En ook ik geniet van je blogs en foto’s.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.