Meisjes met ballonnen

Op nieuwjaarsdag was er een ballon in de tuin gewaaid. Ballonnen zijn bijna net zo slecht als vuurwerk, maar dat zal de ballon-oplater misschien niet geweten hebben. Ik raapte de ballon uit de tuin (anders komt het plastik in het milieu terecht, je weet wel). Toen de ballon binnen was droogden de druppels op en begon hij omhoog te stijgen. Hé, het is een gasballon! Daar kun je lol mee hebben! Ik knoopte een dun draadje naaigaren aan het geval en liet hem gaan tot de nok van de zitkamer. Die is bij ons nogal hoog, dus een draadje was wel handig. Ik zat op een stoel en las een boek. Maar telkens sprong ik op: even aan het touwtje trekken! Een paar klappen tegen de ballon, beetje boxen, en dan weer verder lezen. Ik vond het gewoon leuk, zo’n ballon boven m’n hoofd. “Je lijkt Banksy wel”, zei iemand. Wie was dat ook al weer? O ja, daar had ik nog over geblogd een tijdje geleden.

Een week na nieuwjaarsdag. Even kijken of de storm al wat gaat liggen. Ik kijk op nu.nl en zie dat die Banksy alwéér in het nieuws is. Die man die z’n kunstwerk liet verschredderen zodra het voor ruim een miljoen euro was verkocht. Moet je wèl de éérste zijn die zoiets bedenkt natuurlijk.
Wat dacht je: zal ik er nòg eens over bloggen? Vooruit maar, want ik heb nog wel wat borduurpatronen van iemand wiens naam ook met een B begint en die de tijd ook heel goed wist aan te voelen. Mies Bloch legde in de zeventiger jaren veel herkenbare taferelen vast in kruissteekpatroon (daar ga ik dit jaar nog over bloggen, maar als er telkens wat tussenkomt schiet het niet zo op). Met een ballon de lucht in: lijkt me geinig! Mijn oranje gasballonnetje was daar niet sterk genoeg voor helaas.

Het ballonnen-patroon staat op de achterkant van het patroon van Hollandse molens. Worden die patronen nu ook heel veel waard als je er een stunt van maakt? Niks hoor, we houden het luchtig.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Oude geborduurde kleedjes

Het bos in

De duurzaamheid bevorderen

Aan het werk – en weer uitrusten

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen