Merklap replica 1730

Net iets nieuws in huis: daar wil ik dan graag eerst zelf een tijdje tegenaan kijken. Boven de bank is ruimte, maar toch is het geen goede plek. Ondanks dat het een hele grote merklap is, hangt hij nier niet goed. Hij valt weg in de ruimte.
Een foto van nog iets dichterbij dan: nu krijg ik de weerspiegeling van twee dakramen.
Normaal zou ik zeggen dat die foto overnieuw moet. Maar nu denk ik: Het kan wel voor een keertje, ik heb tenslotte vakantie.
En misschien laat het wel zien dat fotograferen lang niet altijd makkelijk is, zelfs als het om een hele mooie merklap gaat!

Twee dagen nadat ik dit blogje publiceerde, kwam ik dezelfde merklap tegen bij de ingang van een cactustuin. Inmiddels had ik ook een reactie gekregen van iemand die deze zelfde merklap ook heeft geborduurd. Later hoop ik hier te vermelden waar het patroon in heeft gestaan.

5 reacties op “Merklap replica 1730”

 1. Ik heb deze merklap zelf ook gemaakt en heb er met tussenpozen jaren aan gewerkt.
  Was erg fijn om te maken. Leuk om de merklap in deze blog te zien.

  1. Margriet Hof

   Hallo Joop, wat een prestatie! Leuk dat je hierop reageerde. Het is nog mijn bedoeling om te achterhalen waar dit patroon vandaan kwam en wat er bekend is van de originele merklap.
   Heel frappant: twee dagen nadat ik dit blogje had geschreven, kwam ik dezelfde merklap tegen op een cactus-tuin. Die foto heb ik bij het blogje toegevoegd.
   Ik hoop dat jij nog niet uitgekeken bent op je eigen mooie merklap!

 2. Saakje Douma-Heeroma

  Hallo Margriet,

  Ook ik heb deze merklap geborduurd. Het is een patroon uitgegeven door Lanarte.

  Ik heb het borduurpakket in juli 1976 voor mijn verjaardag gekregen van mijn ouders en heb er ( met tussenpozen) 5 jaar aan geborduurd, maart 1981 was de merklap klaar. Hij heeft nog steeds een plekje aan de wand in onze woonkamer.

  Het origineel zit in de collectie van het Fries museum. Hij staat beschreven en afgebeeld in het boek Letter voor letter (blz. 51).

  Hartelijke groet, Saakje)

 3. Een schitterend patroon. Ik kwam het werk in groentinten geborduurd en ingelijst tegen in een tweede kans winkel. Heb nog steeds spijt als haren op mijn hoofd dat ik hem niet hem meegenomen. De vraagprijs was slechts 5 euro, ze wilden er graag vanaf. Hoop dat hij bij andere liefhebber een thuis heeft gevonden. Inmiddels heb ik de teltekening van Lanarte gevonden, om zelf te borduren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013