Nostalgische winterpret op Mies Bloch kaarten

We zullen het moeten doen met nostalgische herinneringen aan strenge winters en veel sociale gezelligheid op het ijs. De bekende patroonontwerpster Mies Bloch heeft in de zestiger en zeventiger jaren zo’n beetje alles vastgelegd wat te maken had met Hollandse Huiselijkheid en Heerlijkheid. Vandaag de herinnering aan lang-vervlogen Winterpret.

Van de ontwerpen van Mies Bloch zijn ook heel leuke ansichtkaarten gemaakt (die we nu ‘textielkaarten’ noemen). Deze twee komen uit een grotere serie, waarbij ook de patroontjes werden bijgevoegd. Die heb ik ook gefotografeerd op de gemêleerde ondergrond, waarop deze kaarten zo mooi uitkomen. Die foto’s kun je vinden in de shop, want voor deze blogfoto’s vond ik het mooier met alleen de kaart. Het zijn kaarten die gezocht worden door verzamelaars.

Ook die bonte ondergrond is naar m’n shop verhuisd, en wie weet is deze nog wel inspirerend voor iemand die veel restjes smyrna-wol heeft. Maak er een bonte knoop-toestand van! Hier kun je zien hoe mooi dat kan worden, en zowel de voor- als de achterkant is mooi om te zien.

2 reacties op “Nostalgische winterpret op Mies Bloch kaarten”

 1. HANNIE GAMLIELI

  MARGRIET WAT LEUK DAT JE EEN KAART VAN MIES BLOCH LAAT ZIEN..iK BEGON VOOR MYN DOCHTER,EEN PATROON VAN HUIZEN AAN DE AMSTERDAMSE GRACHT. GELUKKIG HEB IK NOG VEEL KLEUREN GARENVAN DE TYD DAT IK EEN MERKLAP VAN JAN HOUTMAN MAAKTE. 40 KLEUREN….. WE KUNNEN MOMENTEEL NIET NAAR EEN WINKEL GAREN KOPEN…..KREEG DIE KAART NOG VAN MIJN MOEDER,VEEL JAAR GELEDEN.. BESTE WENSEN. HANNIE.

  1. Hallo Hannie, Wat een mooie herkenning bij deze kaarten!
   Ik hoop dat je nog voldoende stof en patronen en garen hebt om nog wat te borduren.
   Dat helpt misschien wat in deze moeilijke tijd.
   Hartelijke groet! Margriet
   (eraan denkend dat het vandaag holocaust memorial day is)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013