Oude boekjes voor hernieuwde aandacht

Al die stands op een Handwerkbeurs tezamen geven een overzicht van hoe oude handwerktechnieken weer opnieuw in de belangstelling komen. Handwerktechnieken zijn mode-gevoelig. We hebben het meegemaakt hoe haken en breien en borduren weer volop in de aandacht staan (en op dat gebied worden er ook talloze leuke nieuwe boeken uitgegeven, die het haken en breien helemaal passend bij ònze tijd presenteren). Ook ‘kleinere’ technieken zoals weven en vilten en macrameën zijn weer actueel. Net als het verven met plantaardige stoffen en het maken van cirkels om voor de ramen te hangen.

En telkens is er dan ook weer iemand die een bepaalde oude techniek herontdekt, de mogelijkheden ervan ziet, en zo enthousiast wordt dat ze anderen erin wil laten delen. Dat komt nòg weer een ander aspect van het aloude handwerk een tijdlang in de aandacht. Op de beurs ontmoette ik voor het eerst iemand die het oude Weven op stokjes heeft herontdekt. Met haar man ging ze aan de slag en nu maken ze zelf Peg-Looms om te verkopen en anderen kennis te laten maken met deze interessante manier van weven.
En daarbij sluit ik graag aan bij nog een nieuw/oud boekje in m’n shop te zetten: Anders weven op stokjes.
De andere Cantecleer-boekjes laat ik ook nog maar eens zien. Ze passen allemaal goed bij het aanbod van oude/nieuwe technieken die gepresenteerd werden op de beurs. Al deze kleine pockets geven veel basis-informatie, zoals boeken in de zeventiger jaren dat zo goed konden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013