Oude spulletjes

Voor een afspraak was ik gister nog weer in het oude dorp waar ik me zò lang thuis heb gevoeld. Dit voorjaar werd het ouderlijk huis verkocht en door ons verlaten, en een paar weken geleden vertrokken ook mijn zus en zwager uit het dorp. M’n broer was al eerder verhuisd dus nu woont er niemand meer van de familie. Ik reed nog eens langs het oude huis en dat zag er nu zò anders uit. De tuin half leegggehaald en de bruine kozijnen wit geverfd. Andere mensen, andere periode.

En nu blader ik nog even door de foto’s van vorig jaar en ik vond deze drie. Ik weet het gelijk weer hoe dat vorig jaar was. We moesten het hele huis opruimen en m’n zus pakte alles systematisch aan. Eerst het mooie weer benutten voor de buiten-dingen en toen binnen aan de slag. De kleren, de meubels, de boeken, over alles moest worden nagedacht. Begin november hadden we zin om de naaispulletjes te verdelen. We zaten op de grond, temidden van de laden van de handwerkkast en de stapels lappen. We verdeelden alles tussen drie zussen en dat ging heel langzaam want telkens kwamen er weer verhalen en herinneringen. Om de beurt pakten we wat uit de verzameling dus de lade werd al gauw leger maar ik ben blij dat ik nog een paar foto’s maakte voordat de inhoud van de lade over drie stapeltjes was verdeeld.

En al die oude naaipatronen van m’n moeder, die we vorig jaar ook vonden en verdeelden. Daar maakte ik vorig jaar deze foto van. En zo reed ik gister dus nog eens langs dat oude huis, en keek naar boven naar de naaikamer (die nu vanaf de weg veel beter zichtbaar was doordat veel bomen waren gekapt). Ik dacht aan m’n moeder die daar vroeger voor ons en zichzelf kleren maakte. Ik ben blij met de mooie herinneringen.

En ook al wonen er nu andere mensen en is het nu hùn huis, ik was gister tòch blij om te zien dat ze die ene appelboom nog hebben laten staan. Vorig jaar had ik daar nog die knalrode appeltjes van geplukt.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Kussentje in de sneeuw

Gelukkig nieuwjaar

Proeflapje Perzisch ajour

Het rode Postcodeboek

Comments

  1. Wat mooi hè, die oude handwerkspullen. Vooral die oude naaipatronen zijn tegenwoordig erg gewild. Fijn die herinneringen op foto’s. Dankzij jouw advies fotografeerde ik ook de meeste spullen van mijn ouders toen we het huis uitruimden en er veel weg moest. Daar ben ik zo blij mee.

    • Margriet Hof zegt:

      Dankjewel voor je reactie Tineke! Dat vond ik fijn om te lezen. Ik was zelf ook verrast toen ik deze foto’s na een jaar weer terugzag. Het leegruimen van het ouderlijk huis is toch echt wel een hele gebeurtenis, en het is fijn om er nog wat foto’s van te hebben. Een stimulans voor anderen om daar ook foto’s van te maken! En dus ook gewoon van de inhoud van een lade of kast!

  2. Heerlijke foto’s, mooie herinneringen, wat wil een mens nog meer?

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen