Aprildansje

Herkent iemand deze figuurtjes uit een oud dmc-boekje?
De boekjes zijn nog steeds in omloop en ook geliefd onder handwerkboekenverzamelaars (die zijn er volop!), maar zo’n lapje met de geborduurde figuurtjes kom je maar zelden tegen. Een vrolijk begin van april.

4 gedachten over “Aprildansje”

  1. Ik heken dit patroon van de dansende meisjes in een kring, alleen de kring meisjes niet de patronen er om heen mijn tante heeft dit ooit voormij geborduurd en laten inlijsten, hij heeft heel lang in mijn kamertje gehangen, waar het schilderij is gebleven dat weet ik niet, het kan zijn dat ik heb iemand cadeau heb gegeven bij de geboorte van een baby. Deze patronen zijn tijdloos en altijd te gebruiken.

  2. Ik heb de tuinmannetjes (is in het boekje een lange rij) 21 jaar geleden geborduurd toen ik zwanger was. Ik heb de kleuren (ze waren voor het lakentje) aangepast aan bij het nieuw genaaide hemeltje en verdere uitzet (met kleine kobaltblauwe bloemetjes en fris voorjaarsgroen) voor het oude babybedje dat bij mijn ouders op zolder lag. Het leken niet eens zoveel mannetjes, maar het was een behoorlijke hoeveelheid werk: die hele rij ging over de gehele breedte van het lakentje. Heel leuk werk met allerlei felle kleurtjes. Maar ik was als kind al verliefd op die rij, maar wist nooit wat ik er mee doen kon. Die “tussenfiguurtjes” op jouw lap (zoals de kat en de honden) staan niet in het originele patroon.

  3. Beerta Bosch-Wichers Hoeth

    Ik heb de kring dansende dames ook geborduurd. Ben er in 1956 ongeveer aan begonnen. De hele lap met een aantal andere patronen heb ik in 1991 afgemaakt. Hij hangt er nog.

  4. Margriet Hof

    Wat leuk dat er zoveel herkenning is bij dit borduurwerk, en dat zelfs drie van mijn vaste lezers (en reageerders) deze vroeger ook hebben geborduurd (of hebben ontvangen van een tante)! Dat vond ik echt leuk om te lezen, en ik snap ook dat jullie het leuk vonden om dit bekende tafereeltje dan weer hier te zien op mijn blog.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.