Patchwork anders (op schrikkeldag)

Quilt Roman stripes met molen
Patchwork anders“: dat is de titel van één van vier kleine hobbyboekjes over patchwork die ik in m’n shop plaats.
Patchwork anders: daar hou ik van! Als m’n patchwork of quilt klaar is, dan wil ik hem graag over muren of in bomen hangen en maak ik net zolang foto’s tot het naar m’n zin is. Deze foto vond ik aanvankelijk helemaal niet naar m’n zin: veel te donker met al dat bruin van de schutting. Maar nu – om m’n verhaal aan op te hangen – is hij precies goed. Want nu komen die draaiende wieken vooral goed uit. Schrikkeldag: maar de dagen draaien verder!

Het motief van roman stripes heb ik vaak gebruikt; een aantal jaar geleden kon ik er maar niet genoeg van krijgen. Ik kon al m’n restjes opgebruiken en maakte wel drie quilts op deze manier. Het is natuurlijk veel sneller en makkelijker om nieuwe strookjes te snijden maar het plezier zit hem ook in het gepriegel met al die kleine restjes. En daarna de voldoening als er een mooi geheel van is gemaakt. Kleine lapjes, groot plezier. Net als deze boekjes: ook klein, maar misschien toch nog bruikbaar.

En nu heb ik dus driedubbel plezier gehad met deze quilt: eerst om hem te maken, toen om hem te fotograferen, en nu weer om hem te laten zien.
En zo draaien we lekker verder, ook na vandaag.

vier boekjes patchwork

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013