Pauze poes

We hebben een maand lang een poes in huis en daar heb ik veel van geleerd. Een maand is lang genoeg om de patronen van zo’n dier te herkennen. Ze heeft een aantal heel aktieve uren, waarbij ze ons hele huis onderzoekt en overal op, in of onder klimt. En als het een plekje is wat haar bevalt, dan blijft ze er een tijdje liggen. De eerste ochtenden na het wakker worden vond ik het soms spannend om te zien wat we aantroffen als we de kamer inkwamen: zou ze nog wat hebben omgegooid? Soms wel. En in welke kast zou ze hebben geslapen?

En ze heeft een aantal slaperige uren, vooral toen het zo warm was. Dan ligt ze lekker te soezen, en soms gaf ik haar daarbij een extra stapeltje kleden, gewoon om verstoppertje te spelen. Leuk om te zien hoe ze kan stoeien met die kleden of met een rollend balletje.

Wat ik leerde van de poes: luieren! Gewoon lekker niks doen. Ik wist niet dat ik het kon, maar blijkbaar heb ik het toch geleerd. Ik besloot m’n shop nog de hele maand augustus dicht te houden, zodat ik nog wat langer kon luieren (oftewel: fietsen en zwemmen, want zò goed in niks doen ben ik nou ook weer niet…).
Ik ben nu bezig om weer op te starten en voor te bereiden. Deze week plaats ik ook nog wat blogjes met foto’s die ik in de zomer maakte maar (expres) nog niet gebruikte. En ik ben begonnen met mailtjes beantwoorden, want er waren veel vragen die nog geen antwoord hebben gekregen.

Je was een goed voorbeeld, pauze-poes!

1 reactie op “Pauze poes”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.