Poezen in lockdown


We naderen het einde van de grote lockdown en nu heb ik een geweldig idee: nu is het de beurt aan de poezen!
Nog een paar dagen voorbereiding, dus laten we zeggen: vanaf 15 juni alle poezen in lockdown!

Drie overwegingen:

1. Mensen die een poes willen, willen dat voor hun eigen plezier. Dus hou dat schatje dan ook bìnnen. Dan heb je er toch meer plezier van?

2. Deze week heb ik verwoede pogingen gedaan om mijn voortuin netjes te krijgen, maar het gáát gewoon niet! Telkens als ik een plekje onkruidvrij heb, dan komt daar weer een buurtpoes poepen. Dat wil ik liever niet, en daarom is mijn tuin niet zo netjes als ik zou willen, en heb ik het onkruid maar gewoon een beetje z’n gang laten gaan. Maar ik zou zo graag een nette voortuin willen hebben, zonder poezepoep.

3. We weten nu hoe het moet. We hebben nu een overheid die in de gaten heeft hoe je een heel land in de greep moet houden, dus daar kan dan nòg wel een strenge vrijheidsbeperkende maatregel bij. Of wacht eens, ik heb nòg een beter idee! We gaan gewoon een beetje onderhandelen! Dan zeggen wij: beste overheid, nu mag je alle mensen-beperkingen wel opheffen, en in ruil daarvoor mag je nu poezen-beperkingen gaan afkondigen.
Wat een gewéldig idee hè?
Dus: iedereen weer vrij, maar de poezen binnenhouden!

De poes op deze foto is de poes van mijn zoon. Het is een Ragdoll en het is een binnenpoes. Deze foto werd gemaakt vlak voor de lockdown. En ach, het is echt een schatje! Ik kom straks graag weer eens bij mijn zoon op bezoek en vind het dan leuk om de poes weer te zien. Poezen zijn best wel leuk, maar ik wil ze alleen niet meer in mijn tuin. Er zijn trouwens hele mooie patronen van poezen (en ook hondjes) gemaakt, door Pako. Als je de afbeeldingen ziet, dan lijkt het heel veel werk om dit te borduren. Maar het mooie van deze patronen is dat ze juist helemaal niet zoveel werk zijn om te borduren, omdat er veel wit gelaten kan worden. Deze patronen plaats ik in m’n shop.

4 reacties op “Poezen in lockdown”

 1. Onze tuin is zo dicht begroeid dat het enige wat een kat kan doen is bovenop de plantjes gaan liggen (zoals dit voorjaar op de Hondstand bij de vijver in een cementkuip). Deze jonge kat drinkt het liefst water uit dat kleine vijvertje en zwiept met haar poten tot haar oksels in het water, tenen wijd uit. Ze houdt ervan om bewegend water te drinken. Dat geeft geen overlast, is alleen maar lachwekkend.
  Tips die ik wel eens hoorde zijn koffiefilterzakjes legen in de tuin (ze hebben een hekel aan koffieprut aan de pootjes en het is ook nog eens voeding voor de planten) of cocosdoppen strooien.

  1. Margriet Hof

   Dat klinkt inderdaad lachwekkend, zo’n waterminnende poes.
   Ik ben al wel begonnen aan de koffieprut.
   Mijn man: “wat ben je `nòu toch aan het doen?”
   Ik denk niet dat het veel gaat helpen.
   En cocosdoppen: dat helpt denk ik alleen als je er je héle tuin mee bezaait.
   Weet niet of ik dat wil.
   Dus ik roep toch maar op tot die lockdown. Waarom moeten die dieren eigenlijk in andermans tuinen rondstruinen? En waarom zijn we dat eigenlijk normaal gaan vinden?

 2. Beerta Bosch-Wichers Hoeth

  Leg op de plaats die je net onkruidvrij hebt gemaakt een paar takken met doornen, rozen bramen of zo. Of zorg dat de bodem geheel bedekt is met een bodembedekker. Er zijn ook planten die katten helemaal niet leuk vinden. De geborduurde poezen zijn lief en mogen op pad. Hartelijke groeten Beerta

  1. Margriet Hof

   Ja, dat is wel een optie, om takken te leggen op de onkruid-vrije plekken. Maar ik heb dan wel het gevoel dat ik er niks mee opgeschoten ben, met onkruid-wieden. Want dan staat het nog steeds lelijk.
   Dus opnieuw: hou die beesten maar liever in je eigen tuin!

   Hartelijke groet ook weer terug!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013