Quilt Bear Paw

Quilt Bear Paw in bos
Deze quilt maakte ik voor mijn zoon toen hij klaar was met de middelbare school. Een ‘graduation quilt’. Eerst vond hij er niet veel aan maar en vroeg hij zich af “wat hij dáár nou weer mee moest”. Nou gewoon: meenemen naar je studentenkamer. Dat deed hij en de quilt kwam op verschillende muren te hangen. Bij elke verhuizing naar een volgende studentenkamer bleek hij er nòg meer aan gehecht. Totdat hij openlijk toegaf dat de inrichting van de kamer pas àf is als deze quilt er hangt. Dat vond ik natuurlijk wel leuk om te merken!

Een jaar of zes-en-twintig geleden werd hij geboren. En toen hij in mijn armen lag vroeg ik Quilt Bear Pawme natuurlijk totáál niet af “wat-ik-daar-nou-weer-mee-moest”. Ik vond hem de mooiste baby van de wereld en genoot uitbundig van dat lieve en leuke jongetje. En elk jaar op 19 augustus liet ik hem merken hoe blij ik met hem was. Vandaag ook weer: onder andere door deze quilt te showen. Wil graag met jullie delen dat m’n zoon jarig is!

En wat vinden jullie van m’n foto? Voordat ik de quilt weggaf, hing ik hem een keer op in het bos. Zie je de touwtjes bovenin? Anders zou je misschien denken dat het een truc-foto is. De naam “Bear Paw” komt van de Amish. Zij verstonden als de besten de kunst om bepaalde vormen heel gestileerd weer te geven. In dit geval dus een berenpoot. Het leek me toen leuk om die gequilte berenpoten ook een keer in het bos te fotograferen. Maar ik laat ook een foto zien van hoe de quilt op één van de studentenkamers hing. Met een “Mondays-suck-poster” ernaast. Allemaal stadia, die een student doorloopt. Net zoals we allemaal in het leven allerlei stadia doorlopen. En op een verjaardag denk je daar dan even aan, aan al die levens-stadia.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Gebreide mutsen en dassen

Basistechnieken voor creatief bezig zijn

Dieren in het Rijks

Hemelvaartdag

Comments

 1. Proficiat!!
  Eehhmm…..eerlijk gezegd vond/vind ik die van mij de mooiste baby van de wereld 😉
  Maar ja…dat vinden alle moeders.

  Een stoere quilt maakte je voor je zoon. Die blijft mooi, ook als ze volwassen zijn.

 2. GEFELICITEERD….. HY HAD EEN HEEL NETTE KAMER… KAN IK NIET ZEGGEN VAN MYN ZOONS.GOED HANDWERK BLYFT MOOI. HART.GR. HANNIE.

 3. Leuk hoor zo’n filosofisch “terugdenkmoment”. En wat fijn dat je zoon in de loop van de jaren jouw handwerk meer is gaan waarderen.
  Alsnog gefeliciteerd en een fijne dag verder.
  Groetjes, T.

 4. Aan Ine: een heerlijk voorrecht van alle moeders om te vinden dat ze de mooiste baby hebben!
  Aan Hannie: nou, die foto was alleen van het nette hoekje hoor! Zonen hebben nogal eens moeite om de boel netjes te houden.
  Aan T: Ja, die zoon is inderdaad m’n handwerk meer gaan waarderen. Zelfs zò dat het zìjn initiatief was om vorige week een nieuwe vloer in de handwerkkamer te leggen. Was ik heel blij mee!

 5. Gefeliciteerd met dat leuke en lieve jongetje,
  die er dan nu aan denkt om een vloer te leggen, dat is supertof!!

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen