Robuust dekentje van Sudanwol

Elk garen heeft een eigen toepassing. Dikke wol voor dikke truien, dunne wol voor luchtig ajourbreiwerk en zo nog vele andere geschikte en logische toepassingen. Er is ook hele mooie wol in de handel gebracht die al honderd jaar bekend staat als Sudanwol of Smyrnawol. Dat is wol die bij uitstek geschikt is voor het knopen van tapijten en kussens. Ook kelimwerk kan daarmee worden gedaan (een schuine ingrijpsteek op grof stramien, waardoor een vlakverdeling mooier kan worden ingevuld dan door kruissteek).

Na een groot project met Sudanwol kan er natuurlijk wel eens wat overblijven en iemand besloot van zulke restanten een dekentje te haken. Dat haakt helemaal niet lekker want die wol is daarvoor te zwaar en te stug. Maar het resultaat werd wel mooi. Toch belandde dat resultaat op een rommelmarkt, want het bleek ondoenlijk om àl die draadje  van die dikke wol ook nog eens af te kanten.

Ik haalde het (al wat langer geleden) van de rommelmarkt vandaan en keek er eens een tijdje naar. De enige oplossing was een dikke rand van stof maken waar al die draadjes onder konden verdwijnen. Nu is het een robuust dekentje, wat ik soms meeneem in de auto, en wat mooi uit kwam op een robuuste eilandbank. Het laat zien dat er toch nog wel iets moois gemaakt kan worden van die dikke wol, maar echt makkelijk is het niet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013