Schapendrijven op herfstsfair

Op een herfstfair in de buurt zagen we een demonstratie schapendrijven. Twee bordercollies hadden duidelijk plezier in de fluitsignalen die ze kregen en deden hun taak uitstekend. Ik had dit nog nooit eerder gezien en genoot van het perfecte samenspel tussen baas, honden en schapen.

Weer thuis zocht ik bijpassende oude ansichtkaarten m.b.t. schapen. Zonder schapen geen wol! De onvolprezen en veelzijdige wol die we al duizenden jaren gebruiken voor kleding. De eerste vier kaarten zijn oude kaarten die schapen in grote kuddes en de wolverwerking in Australië laten zien. De laatste kaart is een afbeelding van Texel, en de vrouw in de deuropening met een paar manden wol voor zich is lang geleden op de foto gezet op Cyprus.


Leuke textielkaarten voor verzamelaars. Maar mijn eigen foto’s vind ik ook leuk!
Ik zit er trouwens wèl mee, dat ik steeds vaker meer dan twee foto’s laat zien per blogje. Toen ik begon met bloggen was ik heel streng voor mezelf en beperkte ik me zoveel mogelijk. Nu denk ik vaak dat het toch nog wel wat toevoegt, een extra foto.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Weet geen titel

Het tinnen kannetje

Kussen met stralend en krachtig middenmotief

Leuk merklapje

Reacties

  1. hannie gamlieli zegt:

    margriet,je maakt nooit te veel fotos.! ze zijn altijd heel geslaagd. hannie,

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen