Borduurpatronen van oude gebouwen


We hebben in Nederland prachtige oude gebouwen!


Vanaf vandaag ben ik ook fan van de OV-fiets! Ik sloot een abonnement af voor één cent, zodat m’n gegevens geregistreerd werden. En daarna kon ik zò met m’n OV-pasje zo’n fiets huren. Ideaal! Ik huurde een fiets in Amersfoort en had een mooie dag. Vlakbij de Koppelpoort zat ik een tijd met m’n dochter  op een terrasje aan het water en daarna fietsten we weer verder.

In het boekje Schellekoorden in kleur staan wel 33 van die mooie oude kenmerkende gebouwen uit alle provincies. Lijkt me leuk om daar nog vaker foto’s van te maken met een OV-fiets op de voorgrond!
Het boekje begint met een inleiding over schellekoorden. Voorin zit een langwerpig uitklapblad waarop de gebouwen in kleur zijn afgebeeld. Het boekje is ingedeeld in drie categorieën: Provinciesteden, Kastelen en Friese steden. Dus niet èlk kenmerkende gebouw staat erin, maar gelukkig wèl de Dom in Utrecht. Daar heb ik al een paar keer vragen over gekregen of ik daar een patroon van heb. Maar ook als je een bezoek hebt gebracht aan bijvoorbeeld het Muiderslot, en je hebt zin om na afloop dat kasteel even te borduren, dan kun je in dit boekje het patroon vinden.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Ot en Sien in de ton

Oude Ariadnes uit jaargang 1967

Paleizen (om te bezoeken en te borduren)

Zeeuws schortebont

Comments

  1. Pytsje Dijkstra zegt:

    Ik ben op zoek naar een borduurpatroon van de Oldehove in Leeuwarden.
    Kun jij mij daar mogelijk aan helpen?

  2. Pytsje Dijkstra zegt:

    Beste Margriet,

    Op de foto’s van 3 schellekoorden zie ik echt rechts boven de Oldehove staan, toch??!

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen